Ga naar inhoud

vogelaar

Administrators
 • Aantal items

  2753
 • Berichten in chatbox

  1297
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen Gewonnen

  120

vogelaar won de laatste dag op 30 maart

vogelaar had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community Reputatie

258 Populair

6 Volgers

Over vogelaar

 • Titel
  Admin/Moderator
 • Verjaardag 14-04-1972

Apparatuur

 • Welke ontvanger heeft u?
  Array

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Array

Recente bezoekers van dit profiel

2713 profielweergaven
 1. Dat zaad stond al 30 in de vriezer, of zijn vrouw is vreemd gegaan.
 2. Leuk dat ze dit vrij aanbieden, maar klanten die altijd netjes alles betalen hebben hier geen zak aan.
 3. Hier ook, heb beide opgezegd, zit niet op die herhaling meuk te wachten
 4. MotorLand Aragon Locatie voor de Grand Prix van Aragon, 4 oktober Het speciaal gebouwde circuit voegde zich in 2010 bij Jerez, Catalunya en Valencia als vierde Spaanse MotoGP locatie. Het is ontworpen door Tilke en heeft een lengte van 5,1 km, met een langste recht stuk van bijna 1 km en 10 linker en zeven rechter bochten. Dit ontwerp zorgt voor nek-aan-nekgevechten in de eerste helft van het parcours, terwijl in het tweede gedeelte de rijders voluit gaan. Tussen 1963 en 2003 werden in de nabijgelegen stad Alcaniz straatraces gehouden. Wat maakt de Aragon Grand Prix zo speciaal? Toen het in 2010 zijn eerste Grand Prix race organiseerde, werd het nieuwe circuit door de renners zo goed ontvangen dat het als eerste debuutlocatie de ‘Best Grand Prix of the Year’ award kreeg van de Independent Race Teams Association. Gebouwd met de steun van lokale instellingen, biedt het circuit motorgekke Spaanse fans een van hun vier jaarlijkse kansen om voormalig kampioen Lorenzo en de huidige titelhouder Marquez in actie te zien.
 5. Circuit Ricardo Tormo Locatie voor de Grand Prix van Valenciana, 15 november Met een lengte van 4 km, negen linkerbochten en vijf rechter, en een langste recht stuk van 876 m, is dit parcours – een van de vele op deze locatie – vrij klein. Meestal staat nu de wereldtitel op het spel, wat de race in Valencia snel en hectisch maakt. Een bocht is genoemd naar Jorge Martinez Aspar en een andere naar Angel Nieto, beide synoniem met het rijke erfgoed van motorraces in Spanje. Waarom is de Valenciana Grand Prix zo speciaal? Het relatief strakke circuit is omgeven met tribunes vanwaar tot 150.000 toeschouwers de hele baan kunnen overzien. Dit draagt alleen maar bij aan de sfeer. Als laatste race van het seizoen, heeft Valencia een speciale plaats op de kalender en meestal zijn de rijders in een goed humeur. Spaanse fans hebben gewoonlijk iets om te juichen, met coureurs als Marquez en Lorenzo in de race voor de titel.
 6. Sepang International Circuit Locatie voor de Maleisische Grand Prix, 1 november Het ontwerp van Tilke leent zich uitstekend voor inhaalraces. Twee lange rechte stukken en 10 midden- tot hogesnelheidsbochten, zorgen voor volop volgas actie. Sinds de openingsrace in 1999 heeft Sepang de standaard gezet voor MotoGP circuits over de hele wereld. Een breedte van 16 meter, een langste rechte stuk van 920 meter, vijf linker en tien rechterbochten en een van de langste rondeafstanden van 5,5 kilometer verhogen de mogelijkheden om in te halen. Waarom is de Maleisische Grand Prix zo speciaal? Meteen vanaf de eerste dag heeft het circuit van Sepang een terechte reputatie opgebouwd als een van de beste MotoGP locaties op de racekalender. Warmte en vochtigheid maken de race minder comfortabel voor zowel rijders als fans, maar de locatie maakt dit goed. Het 2.300 hectare grote complex heeft een hotel, een winkelcentrum, een golfbaan en andere sportfaciliteiten. Sepang ligt 50 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Kuala Lumpur.
 7. Phillip Island Locatie voor de Grand Prix van Australië, 25 oktober Op Phillip Island vallen altijd spectaculaire races te zien. Dit 4,4 km lange circuit is sinds 1997 een vaste waarde op de racekalender. Het heeft een recht stuk van 900 meter en slechts 12 bochten, zeven naar links en vijf naar rechts. Op deze kustlocatie hebben rijders af en toe botsingen gehad met laag vliegende meeuwen en ook de krachtige wind levert het nodige gevaar op voor mens en machine. Wat maakt de Australische Grand Prix zo speciaal? Als de thuisrace van MotoGP legendes zoals Wayne Gardner, Mick Doohan en Casey Stoner, staat Phillip Island symbool voor de rijke erfenis van de motorsport in Australië. Bezoekende fans zijn altijd verzekerd van een warm welkom in dit motorsportgekke land, en het circuit zelf ligt op slechts 140 km ten zuidoosten van Melbourne, een van de populairste toeristische bestemmingen van Australië.
 8. Twin Ring Mogtegi Locatie voor de Japanse Grand Prix, 18 oktober Japan is het spirituele thuis van de MotoGP met dominante fabrikanten als Honda en Yamaha. Motegi is een vaste waarde op de kalender sinds de eerste race in 1999. Het 4,8km lange circuit heeft een 762m lang recht stuk dat heuvelaf gaat, met aan het eind een bocht van 90 graden. In totaal zijn er 14 bochten – zes naar links en acht naar rechts. Wat maakt de Japanse Grand Prix zo speciaal? Motegi, gebouwd door Honda in het noordelijke district Kanto, is de ultieme testlocatie en tevens gastheer van de fanatieke Japanse fans, van wie de meesten meervoudig wereldkampioen Rossi volgen. Motegi is ook de locatie van de Honda Collection Hall, een museum met motorfietsen, auto’s en raceauto’s. Het Motegi-complex beschikt verder over een dirt-track parcours, een skeltercircuit, hotel, restaurant, winkels en evenementenhallen en biedt werk aan 300 medewerkers. Voor racefans valt er van alles te beleven.
 9. Misano World Circuit Marco Simoncelli Locatie voor de Grand Prix van San Marino, 13 september Dit circuit bij de stad Rimini draagt de naam van wijlen Marco Simoncelli, die ter plaatse werd geboren en verongelukte tijdens een MotoGP race in 2011. Misano keerde in 2007 terug op de kalender van het wereldkampioenschap, nadat er in de jaren tachtig en begin van de jaren negentig regelmatig GP races werden gehouden. Met zes linkerbochten en 10 naar rechts en een langste recht stuk van 530 m leent het 4,2 km lange circuit zich voor nek-aan-nek races. Wat maakt de San Marino Grand Prix zo speciaal? De relatief geringe capaciteit van 60.000 toeschouwers wordt meer dan goedgemaakt door het enthousiasme van de Italiaanse fans. Het feit dat Rossi en Andrea Dovizioso opgroeiden in de streek en dat de Italiaanse fabrikanten Ducati en Aprilia het kampioenschap betwisten, draagt alleen maar bij aan de opwinding die zich rond de race opbouwt. Met de badplaats Rimini vlakbij, staat San Marino op de racekalender van veel MotoGP fans.
 10. Silverstone Locatie voor de Britse Grand Prix, 30 augustus Silverstone staat wereldwijd bekend als de thuisbasis van de Britse Formule 1 Grand Prix, maar het motorfietsequivalent is niet minder spectaculair. De locatie heeft geprofiteerd van een multimiljoen pond investering, waaronder het hoofdcomplex van de Silverstone Wing. Het 5.9km lange circuit heeft een langste rechte stuk van 770m en 18 bochten – acht naar links en 10 naar rechts – en biedt talloze inhaalmogelijkheden. Wat maakt de Britse Grand Prix zo bijzonder? Groot Brittannië is de thuisbasis geweest van veel top motorracers – waaronder Mike Hailwood, John Surtees en Barry Sheene – en Silverstone heeft een speciale plaats in de geschiedenis. Vanaf 1949 organiseerde de Isle of Man TT de Britse GP, gevolgd door Silverstone in 1977, en Donington Park vanaf 1988, voordat de Grand Prix terugkeerde naar zijn huidige basis in 2009. De Britse fans zorgen altijd voor een rumoerige atmosfeer, die niet onderdoet voor de spectaculaire race.
 11. Red Bull Ring Locatie voor de Oostenrijkse Grand Prix, 16 augustus In 1969 gebouwd als de Osterreichring en meer recent bekend als de A1 Ring, werd de naam in 2011 veranderd in Red Bull Ring. Dit vanwege de financiële betrokkenheid van de fabrikant van energiedranken. Het 4,3 km lange circuit heeft relatief weinig bochten – drie naar links en zeven naar rechts – en een langste rechte stuk van 626 m, wat het parcours geschikt maakt voor motoren met een hoge topsnelheid. Wat maakt de Oostenrijkse Grand Prix zo bijzonder? De Red Bull Ring ligt in het zachte, groene landschap rond de stad Spielberg, op ongeveer 1 uur rijden van Graz. Het hellende terrein en de natuurlijke arena dragen bij aan het kijkplezier. Een architecturaal kenmerk is de 18 meter hoge ‘Bull van Spielberg’, een metalen stier en een stalen boog die samen 68 ton wegen.
 12. Brno Locatie voor de Grand Prix van Tsjechië, 9 augustus Motor Grand Prix races worden sinds de jaren 1930 in Brno gehouden. Het 13km lange stratencircuit werd in de jaren tachtig vervangen door een speciaal gebouwd 5.4km lang parcours, waar constante hoogteverschillen in de beboste heuvels rijder en machine tot het uiterste op de proef stellen. Met een langste rechte stuk van 636 m en 14 bochten – zes naar links en acht naar rechts – zijn spannende races verzekerd. Wat maakt de Tsjechische Grand Prix zo bijzonder? Mede door de duizenden Europeanen die naar de stad trekken voor de MotoGP, is Brno een vakantiebestemming geworden. Het circuit is gebouwd in een natuurlijke kom en biedt toeschouwers een ongeëvenaard uitzicht. Het is populair bij de rijders, die zichzelf graag testen op dit parcours, en de nek-aan-nek races maken van de Tsjechische Grand Prix een spektakel voor de fans.
 13. KymiRing Locatie voor de Grand Prix van Finland, 12 juli Dit circuit ligt 110 kilometer ten noord-oosten van Helsinki. Het is 4.6km lang en werd ontworpen door het Engels bedrijf Apex. De coureurs racen met de klok mee en zullen de 18 bochten moeten overmeesteren, negen naar rechts en evenveel naar links. Het hoogteverschil tussen het hoogste en het laagste punt is 20m. De officiële gids belooft “soepele en opwindende rijstukken met vier belangrijke onderscheidbare inhaalpunten”. Wat maakt de Finse Grand Prix zo bijzonder? Het hoogste niveau van de motorsport keert voor het eerst in 40 jaar terug naar Finland, na het circuit van Tampere, die in 1962 en 1963 gebruikt werd, en 18 evenementen in Imatra, waarvan 10 werden gewonnen door de Italiaan Giacomo Agostini. Deze comeback heeft op zich laten wachten maar zal de toeschouwers naar verwachting een paar prachtige uitzichten bieden.
 14. Assen Locatie voor de Grand Prix van Nederland, 28 juni In 2006 werd het circuit van Assen teruggebracht van 6 km naar 4,5 km. ‘De kathedraal van het motorracen’ staat sinds 1949 op de kalender van het kampioenschap. In 1955 verhuisde de race van openbare wegen naar een speciaal gebouwd racecircuit. Met zijn snelle veranderingen van richting – zes linkse bochten en 12 rechtse – is het even geliefd bij de rijders als bij de fans. Wat maakt de Grand Prix van Nederland zo bijzonder? De kathedraal trekt altijd een grote en rumoerige menigte en is vooral populair bij fans uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De carnavalssfeer heeft ertoe bijgedragen dat de Nederlandse Grand Prix een jaarlijks festival van de motorsport is geworden. Assen is een van de races die alle fans willen meemaken, veelal gecombineerd met een bezoekje aan Amsterdam.
×