Ga naar inhoud

tokoroko

Nieuwsposters
 • Aantal items

  3139
 • Berichten in chatbox

  222
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen Gewonnen

  22

tokoroko won de laatste dag op 4 juli

tokoroko had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community Reputatie

72 Goed

2 Volgers

Over tokoroko

 • Titel
  SatellietVerslaafd
 • Verjaardag 1 januari

Apparatuur

 • Welke ontvanger heeft u?
  Array

Recente bezoekers van dit profiel

1795 profielweergaven
 1. KPN troeft Ziggo af met hogere internetsnelheid Ziggo is bezig met het gefaseerd uitrollen van het netwerk van de toekomst – het zogenaamde Gigabit – maar KPN laat zien dat het nog sneller kan. KPN heeft vorige week in een woonwijk in Amersfoort een nieuw snelheidsrecord met geleverde internetdienst gerealiseerd. Daarvoor moest KPN wel speciale apparatuur in de meterkast van de klant plaatsen. Via het glasvezelnetwerk leverde KPN een symmetrische internetsnelheid van ruim 8Gbps (8000Mnps) met uitschieters naar 8,5Gbps. Dat is ruim acht keer zoveel als de huidige maximale internetsnelheid die KPN aan klanten levert. Het is voor het eerst in Nederland dat een internetaanbieder een dergelijke snelheid aan een consument levert. KPN gebruikte bij dit snelheidsrecord de PON-techniek. Dit betekent echter wel dat deze internetsnelheid niet aan iedere klant in de betreffende wijk geleverd kan worden. Bij PON wordt de glasvezelader door meerdere gebruikers in een straat gebruikt. Het snelheidsrecord is tot stond gekomen in de meest optimale situatie. Duidelijk is wel dat KPN de mogelijkheid heeft om op termijn indien het telecombedrijf en haar klanten dit wensen de internetsnelheid bijvoorbeeld naar 5Gbps kan verhogen. Meer glasvezel KPN heeft echter op dit moment naar het nu lijkt andere prioriteiten. In de komende anderhalf jaar wil KPN honderdduizenden woningen van een glasvezelaansluiting voorzien. Als dit aantal is bereikt dan heeft KPN een amper drie jaar tijd een miljoen woningen van een glasvezelaansluiting voorzien. Verder is KPN bezig om de maximale internetsnelheid op glasvezelnetwerken die al enige tijd operationeel zijn te verhogen naar 1Gbps. Bij nieuwe glasvezelnetwerken wordt deze snelheid van het eerste moment aan klanten in bepaalde abonnementen aangeboden. KPN is op dit moment in ruim 70 gebieden bezig met de aanleg van nieuw glasvezel. Ziggo Concurrent VodafoneZiggo biedt in de regio’s Utrecht, Hilversum en Den Haag op dit moment via het kabelnetwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo via het vernieuwde Gigabit netwerk een maximale downloadsnelheid van 1Gbps aan. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps wel ver achter in vergelijk met glasvezel. Het voordeel van Gigabit bij Ziggo is echter dat het om een technische opwaardering gaat en dat voor de snelheidsverhoging geen schop de grond in hoeft. VodafoneZiggo kan derhalve op hetzelfde moment op honderdduizenden adressen sneller en stabieler internet met meer datacapaciteit leveren. KPN moet jarenlang werkzaamheden uitvoeren met aanleg van glasvezel in de grond om het snelle internet op een gelijk aantal adressen te leveren. VodafoneZiggo heeft overigens de uitrol van Gigabit medio maart vanwege de coronacrisis stilgelegd. Het is onbekend wanneer VodafoneZiggo deze uitrol hervat. Bron@TotaalTV.
 2. Nederlanders verbruikten meer dan 200 miljard MB mobiele data In het eerste kwartaal van 2020 steeg het verbruik van mobiele data via 4G voor het eerst boven de 200 miljard MB. Het verbruik van mobiele data via 3G en 4G bedroeg in totaal 214 miljard MB, tegenover 159 miljard MB in het eerste kwartaal 2019, een stijging van 34,5 procent. Dat staat in de Telecommonitor over het eerste kwartaal van 2020, die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag publiceert. Uit de cijfers is volgens de toezichthouder niet af te leiden welk deel van deze stijging samenhangt met de maatregelen rond de coronacrisis, maar er is zeker een verband. Ook mobiel bellen en bellen via breedband namen in het eerste kwartaal van dit jaar toe ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Dat is opvallend, omdat het aantal belminuten voorheen juist afnam. Het aantal mobiele aansluitingen steeg naar 20 miljoen, een stijging van 4 procent vergeleken met 2019. Bellen via traditionele telefonie (zoals ISDN en PSTN) daalde van ongeveer 430 miljoen minuten in 2019 naar 340 miljoen in 2020, een daling van 21 procent. In Nederland zijn in totaal 7,45 miljoen huishoudens aangesloten op het internet. Daarvan is 47 procent aangesloten via de kabel, 34 procent via koper en 19 procent via glasvezel. Bijna de helft van de huishoudens heeft een zeer snelle internetverbinding van 100 Mbps (Megabit per seconde) of hoger. In Nederland zijn 3,35 miljoen huishoudens aangesloten op glasvezel, waarvan 1,4 miljoen huishoudens glasvezeldiensten afneemt. Het marktaandeel van T-Mobile (inclusief Tele2) op basis van het mobiele dataverbruik bedroeg in het eerste kwartaal van 2020 ruim de helft van alle data. Het marktaandeel van KPN op mobiel dataverbruik lag tussen de 20 à 25 procent en dat van VodafoneZiggo op 15 à 20 procent. VodafoneZiggo is met een marktaandeel van tussen 45 en 50 procent de grootste partij op de markt van breedband. KPN volgt met 40 à 45 procent. T-Mobile bezit tussen 10 en 15 procent van de markt en Delta Fiber Nederland minder dan 5 procent. Bron@Emerce.
 3. Ook TP Vision (Philips TV & Sound) komt niet naar IFA 2020 TP Vision, het bedrijf achter Philips TV & Sound, is na Samsung het tweede bedrijf dat wegblijft van de elektronicabeurs IFA 2020 in september. Net als Samsung introduceert het merk een nieuwe reeks tv- en audioproducten tijdens een exclusief Online Launch Event via een persoonlijk digitaal platform. TP Vision heeft de Berlijnse IFA altijd beschouwd als een belangrijk onderdeel van zijn jaarlijkse marketingplannen. Maar vanwege de potentiële risico’s die bezoekers, werknemers en partners lopen in de huidige pandemische situatie, heeft het bedrijf besloten om een alternatief evenement te organiseren. TP Vision kopieert wel 1 op 1 de presentaties die het normaal ook in Berlijn zou geven, inclusief welkomstwoord van CEO Philips TV & Sound Europe, Kostas Vouzas. Daarnaast is aantal exclusieve online workshops gepland. TP Vision deelt normaal Hal 24 met de huishoudelijke tak van Philips.Het is niet bekend of Philips zelf ook wegblijft. Het is te hopen voor de organisatie van de IFA dat niet nog meer exposanten afhaken, maar die kans is wel aanwezig. IFA wordt vanwege corona dit jaar niet opengesteld voor het grote publiek. Alleen vakhandel en journalisten zijn uitgenodigd voor een kleinschalige presentatie van drie dagen. Bron@Emerce.
 4. Huisartsapp doet intrede via ‘Netflix’-model Verzekeraar Menzis is met Prisma een driejarig partnerschap aangegaan zodat de huisartsenapp verder ontwikkeld kan worden. De app helpt huisartsen om minder vaak (tot 30 procent) onnodig door te verwijzen. Via Prisma krijgt de huisarts in een beveiligde omgeving advies over casuïstiek door ziekenhuisspecialisten. Zo wordt sneller bepaald of patiënten direct geholpen kunnen worden of dat zij voor hun klacht echt bij het ziekenhuis moeten aankloppen. Prisma is anderhalf jaar geleden gestart, heeft een succesvolle pilotfase doorlopen en beslaat inmiddels 20 specialismen. Honderdveertig specialisten leveren in multidisciplinaire teams input op casussen die inmiddels 800 deelnemende huisartsen aandragen. Uniek aan de afspraak met Menzis is de bijzondere financieringsvorm: huisartsen nemen de app af als een soort abonnement. Menzis vergoedt dit abonnement vervolgens volledig aan de huisarts. Foto Pixabay Bron@Emerce.
 5. Google verwerkt Chat in Gmail-app De Gmail-app zal ergens in de komende weken worden uitgebreid met een chatfunctie. Op het vaste web bestaat deze optie al, maar ze ontbreekt op het primaire mobiele kanaal. Fragmenten uit de computercode van de app verraden Googles plannen. Ergens in de interface zullen verwijzingen verschijnen naar chats tussen individuen en naar de groepsgesprekken waar ze aan deelnemen. Vermoedelijk zal de verwijzing naar chat niet al te subtiel zijn. Sinds de uitbraak van het coronavirus merkt Google dat zijn gebruikers zo simpel mogelijk een communicatiekanaal willen kunnen kiezen. Daarom krijgt ook Meet, de huidige naam van videotelefonie, binnenkort een prominente positie in de interface van Gmail. Meet en Chat, of ook wel Hangouts genoemd, bestaan al als losse apps. In de nieuwe constellatie belooft Google dat zijn gebruikers niet meer tussen afzonderlijke apps hoeven te wisselen. Alle communicatie vindt dan vanuit één app plaats. Het is niet duidelijk in hoeverre dit een antwoord op een daadwerkelijke vraag uit de markt is of meer een productpush. Andere in het westen populaire chatapps zijn Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger, Skype en FaceTime. Bekende namen in het oosten zijn WeChat, Viber, Kakao Talk en Line. Foto: Sergei F (cc) Bron@Emerce.
 6. Politie gaat nieuwe chatbot ontwikkelen De politie gaat een nieuwe chatbot ontwikkelen als onderdeel van een modern platform, dat zowel informatief is als in staat is om meldingen aan te nemen. De huidige chatbot Wout is voorlopig weer offline. De virtuele agent was sinds 3 april weer in dienst gekomen om de vele vragen van mensen over het coronavirus te beantwoorden. Sinds 3 april beantwoordde hij 15.000 vragen. Mensen zijn soms terughoudend om met een ‘echte’ agent te bellen. Een virtuele agent kan de drempel om te melden helpen verlagen. Dat was een belangrijke reden om de proef met chatbot Wout te starten. Chatbots maken gebruik van kunstmatige intelligentie. Hoe meer informatie een chatbot te verstouwen krijgt, hoe beter hij zich ontwikkelt. De huidige versie van Wout is nog niet voorzien van deze techniek. De antwoorden van Wout zijn gebaseerd op de meest gestelde vragen aan de politie. Bron@Emerce.
 7. Vandaag & morgen Wisselend bewolkt en enkele buien Het is wisselend bewolkt en er trekken buien van west naar oost over het land, zeer lokaal is daarbij ook onweer mogelijk. Later vanmiddag en vanavond neemt de buiigheid af. Met een maximumtemperatuur van 17°C in het noordwesten tot lokaal 20°C in het zuidoosten is het vrij koel. De wind is westelijk en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer eerst nog krachtig 6 Bft. Geleidelijk neemt de wind aan zee iets af. In de avond wordt de wind west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar matig tot vrij krachtig. Komende nacht klaart het van het westen uit breed op en wordt het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C, vlak aan zee enkele graden hoger. De westelijke wind neemt af naar zwak tot matig. In de loop van de nacht draait de wind naar zuidwest. Dinsdag overdag zijn er perioden met zon en trekt een smalle zone met buien van west naar oost over het land. In de loop van de middag wordt het van het westen uit meest droog en breekt de zon door. In de avond neemt de bewolking opnieuw toe en gaat het van het westen uit af en toe regenen, met name in het noordwesten van het land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 21°C in het zuiden. In de ochtend is de wind nog zuid tot zuidwest en is zwak tot matig. In de loop van de dag draait de wind overal naar west en wordt matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)
 8. Vandaag & morgen Veel bewolking en lokaal nog (mot)regen, van het westen uit opklaringen In de zuidoostelijke helft van het land is het zwaar bewolkt en plaatselijk valt daar nog regen of motregen. In de noordwestelijke helft van het land is ook de zon geregeld te zien en is het op de meeste plaatsen droog. In het noorden van het land kan wel een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De zuidwestenwind is landinwaarts matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft, in de kustprovincies vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft, vlak aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Later vanmiddag en in de avond neemt de wind geleidelijk iets af. Komende nacht is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de noordelijke helft enkele buien voor. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De west- tot zuidwestenwind is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig en aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Maandag overdag schijnt de zon van tijd tot tijd en komen er buien voor, vooral in het noordoosten mogelijk met onweer. Met een middagtemperatuur van ca. 18°C is het vrij koel. De wind wordt overal westelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond wordt de wind west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)
 9. Liefst tachtig nieuwe films bij Netflix Vooral filmliefhebbers komen deze week aan hun trekken bij Netflix. De streamingdienst heeft de afgelopen dagen meer dan tachtig films toegevoegd. De redactie van Veronica Superguide maakte een selectie van enkele aantrekkelijke nieuwe films en series die door Netflix zijn toegevoegd. Het oog viel onder meer op de nieuwe Netflix Original-serie Warrior Nun. Ook nieuw is het eerste seizoen van The Baby-Sitters Club. Meer films Maar het accent bij de toevoegingen van deze week wordt door Netflix op het genre films gelegd. Onder meer de uit het jaar 2000 afkomstige film Gladiator is vanaf nu te bekijken. Dat geldt ook voor de films Desperados en Under The Riccione Sun. Een volledig overzicht van alle 112 nieuwe titels kan bij Streamwijzer bekeken worden. Bron@TotaalTV.
 10. Toekomst FOX Sports en Eredivisie in handen van Ziggo Een nieuwe distributieovereenkomst met VodafoneZiggo is van cruciaal belang voor de toekomst op langere termijn van het betaald voetbal. Foto ProShots VodafoneZiggo en Eredivisie Media & Marketing (EMM) onderhandelen weer over een nieuwe distributieovereenkomst die ervoor kan zorgen dat de kanalen van FOX Sports ook bij het begin van het nieuwe Eredivisieseizoen bij Ziggo zichtbaar zijn. Dit is het belangrijkste nieuws van deze week in het slepende conflict tussen beide partijen. Enkele weken geleden liet VodafoneZiggo bij monde van strategisch directeur Robin Kroes in landelijke media – het NPO Radio 1-programma van Humberto Tan – weten dat EMM eerst ‘anders aan de onderhandelingstafel moest gaan praten’ voordat de onderhandelingen weer hervat kunnen worden. Met dat anders praten wordt bedoeld dat EMM het plan laat varen dat voor iedere abonnee – ook wanneer geen FOX Sports-abonnement wordt gekocht of überhaupt gekeken wordt – een afdracht moet worden betaald. Als VodafoneZiggo de eigen woorden trouw blijft aandoen dan moet EMM dus een forse koerswijziging hebben gemaakt. Toekomst betaald voetbal Is dit inderdaad het geval dan kan het als een begrijpelijke stap worden gezien. De Telegraaf onthulde onlangs op basis van betrouwbare bronnen dat EMM tot op dit moment een verlies van 250 miljoen euro heeft geleden. De huidige uitzendrechtenovereenkomst loopt tot het seizoen 2024 – 2025. De onderneming heeft dus nog vijf jaar de tijd om dit verlies weg te werken. Dit betekent dat de komende jaren minimaal 50 miljoen euro per jaar winst moet worden geboekt. Gebeurt dit niet dan zijn de aandeelhouders verantwoordelijk voor het verlies. Voor meerderheidsaandeelhouder Disney (51 procent) is een mogelijk verlies niet prettig maar ook weer geen groot probleem. Dit geldt ook voor EndemolShine dat ongeveer 9 procent van de aandelen bezit. Voor twee andere aandeelhouders komt een verlies wel hard aan. De Eredivisie CV is voor ongeveer 35 procent verantwoordelijk voor een eventueel verlies van EMM, de KNVB voor rond de vier procent. Het huidige verlies kan alleen weggewerkt worden als EMM een goede overeenkomst met VodafoneZiggo weet te bereiken. Uitzendrechten Voor de Eredivisieclubs betekent de huidige situatie niet dat op korte termijn de inkomsten uit uitzendrechten teruglopen. EMM betaalt de komende vijf jaar rond de 90 miljoen euro aan Eredivisie CV voor de uitzendrechten. Dat is verzekerd ongeacht wel of geen nieuwe overeenkomst met VodafoneZiggo bereikt wordt. Wel kan nu al worden vastgesteld dat de miljard euro die het toenmalige FOX van Rupert Murdoch voor de uitzendrechten van de Eredivisie voor een periode van twaalf jaar heeft betaald veel te veel is. De verwachting was dat FOX Sports – dat in 2012 ongeveer 570.000 abonnees had – in de jaren daarna zou kunnen doorgroeien naar een miljoen abonnees of zelfs meer. Dit bleek een utopie te zijn. In 2016 moest daarom bij de verlenging van een groot aantal distributieovereenkomsten een noodgreep worden doorgevoerd. Het betalen door distributeurs voor elke verkochte FOX Sports-abonnement werd omgezet naar een afdracht voor alle abonnees, ongeacht de abonnee nu wel of niet van voetbal houdt en een FOX Sports-abonnement koopt. De opbrengsten van distributieovereenkomsten gingen hierdoor met een factor 2,5 omhoog. Dit blijkt uit door KPN opgevoerde documenten in een rechtszaak die tegen het nieuwe verdienmodel van EMM in 2016 werd aangespannen. Een rechtszaak die door KPN werd verloren. Nadat als eerste Vodafone Thuis (het huidige T-Mobile Thuis) overstag ging, tekenden later ook KPN en alle andere distributeurs. Er waren twee uitzonderingen. Tele2 ging niet akkoord met het nieuwe verdienmodel en stopte met de doorgifte van FOX Sports. En Ziggo had in 2015 juist een nieuwe overeenkomst op basis van het oude verdienmodel voor een periode van vijf jaar gesloten. Een rechtszaak van EMM om tussentijds het contract met Ziggo te ontbinden en te wijzigen naar het nieuwe verdienmodel werd door de eigenaar van FOX Sports verloren. Ziggo Over vier weken loopt de overeenkomst op basis van het oude verdienmodel tussen EMM en de nieuwe eigenaar van Ziggo VodafoneZiggo af. EMM wil dat VodafoneZiggo net als alle andere distributeurs die FOX Sports aanbieden voor elke abonnee een afdracht gaat betalen. VodafoneZiggo wil wel meer geld aan EMM voor FOX Sports afdragen maar weigert tot op heden voor iedere abonnee – ook die niets met FOX Sports te maken wil hebben – te gaan betalen. VodafoneZiggo is dus tegen een Eredivisiebelasting. Marktaandeel Maar EMM heeft de afdracht voor iedere abonnee nodig om het verlies naar winst om te kunnen draaien. EMM heeft voor ongeveer 47 procent van de huishoudens een distributieovereenkomst voor FOX Sports op basis van betalen voor iedere abonnee. Ziggo levert in meer dan 52 procent van de huishoudens tv-diensten. Mocht EMM een nieuwe overeenkomst met VodafoneZiggo bereiken op basis van betalen voor iedere abonnee dan verdient het bedrijf vanaf het begin van het komend voetbalseizoen minimaal 230 miljoen euro inclusief BTW (ongeveer 190 miljoen euro exclusief BTW) per jaar aan distributie van FOX Sports-kanalen. Na aftrek van uitbetaling van uitzendrechten, productiekosten, loonkosten en diverse andere kosten blijft in dat geval voldoende geld over om in de komende vijf jaar het huidige verlies volledig weg te werken en zelfs naar een gezonde winst om te zetten. Naast de inkomsten van distributeurs verdient EMM ook nog eens vele tientallen euro’s met de verkoop van andere rechten zoals die van de samenvattingen van Eredivisie aan NOS. Gaat FOX Sports bij Ziggo op zwart dan wordt het met een inkomstenstroom van ongeveer 110 miljoen euro inclusief BTW aan distributierechten heel moeilijk om het huidige verlies weg te werken. Het probleem is daarnaast dat EMM een eventueel afwijkend verdienmodel dat met VodafoneZiggo worden bereikt ook aan alle andere distributeurs moet aanbieden. En dat gaat EMM onder streep altijd geld kosten. Dus niet alleen een distributieovereenkomst met VodafoneZiggo maar ook tegen welke voorwaarden is voor de toekomst van het Nederlandse betaald voetbal van cruciaal belang. Bron@TotaalTV.
 11. KPN lost storing op: Formule 1 niet in gevaar KPN heeft op dit moment te maken met een storing die al enkele dagen geleden is begonnen. Hierdoor kunnen abonnementswijzigingen vertraging oplopen. Foto Pro Shots / Action Images Wie bij KPN op dit moment het abonnement wil wijzigen of uitbreiden, moet in enkele gevallen rekening houden met vertraging. Technische redenen zijn de oorzaak van dit ongemak. In bepaalde gevallen worden wijzigingen niet binnen een dag door KPN verwerkt. Het telecombedrijf zegt druk bezig te zijn de storing te verhelpen. Het handmatig aanpassen van abonnementen van klanten door de klantenservice van het telecombedrijf is vanwege de storing ook geen oplossing van het probleem. Ook deze wijzigingen worden niet op snelle termijn doorgevoerd. Formule 1 Juist dit weekend begint in Oostenrijk na bijna vier maanden vertraging het nieuwe Formule 1-seizoen. Veel sportliefhebbers hebben in maart – toen sportwedstrijden wereldwijd vanwege het coronavirus werden afgelast – het abonnement voor sportzenders als FOX Sports en Ziggo Sport Totaal opgezegd. Nu Formule 1 weer gaat beginnen, is bij de grootste distributeurs – en dus ook KPN – een trend zichtbaar dat abonnees weer het abonnement van Ziggo Sport Totaal gaan kopen. De huidige storing bij KPN kan dus in enkele gevallen het eerste Formule 1-weekend voor een kleine groep klanten in duigen laten vallen. Het is namelijk onduidelijk of KPN de storing voor komende zondag bij het begin van de eerste Formule 1-race heeft opgelost. Overigens kunnen KPN-klanten met Interactieve TV de kwalificatie en race wel volgen op RTL Duitsland. Deze zender wordt in het basispakket aangeboden. Formule 1 heeft op RTL Duitsland echter alleen Duits commentaar en wordt door reclame onderbroken. Via Ziggo Sport Totaal kan de race met commentaar van Olav Mol gevolgd worden en wordt de race reclamevrij uitgezonden. Update 4 juli: KPN laat Totaal TV weten dat de storing met het wijzigen dan wel toevoegen van abonnementen is verholpen. Hierdoor kunnen klanten die een Ziggo Sport Totaal-abonnement in de afgelopen dagen of vandaag kopen zonder problemen naar Formule 1 kunnen kijken. Mogelijk dienen zij wel eerst de settopbox (bruikleendecoder) opnieuw op te starten voordat de kanalen van Ziggo Sport Totaal zichtbaar worden. Bron@TotaalTV.
 12. Landelijke radiozenders staan op rand faillissement door corona Het gaat slecht met enkele landelijke commerciële radiozenders. Als de overheid niet helpt, gaan enkele stations failliet. Foto ProShots De coronacrisis hakt er ook bij landelijke commerciële radiozenders goed in. Ondanks dat meer naar radio wordt geluisterd, is de advertentiemarkt door de coronacrisis ingestort. Minder inkomsten dus voor de radiozenders, die op dit moment veel gevallen verliesgevend zijn. Vereniging Commerciële Radio (VCR) heeft bij staatssecretaris Mona Keizer van Economische Zaken aan de bel getrokken. Dit zegt 100%NL- en SLAM-directeur Herbert Visser tegen het AD. Radio in problemen Visser laat weten dat de commerciële radiozenders bij Keizer niet om financiële steun hebben gevraagd. VCR vraagt staatssecretaris Keizer alleen om meer tijd. De huidige uitzendlicenties lopen in september 2022 af. Zoals het er nu uitziet, worden de uitzendvergunningen opnieuw op de markt gebracht. Radiozenders moeten deelnemen aan een nieuwe tender en bieden op de uitzendkavels. De toekomst van de huidige commerciële zenders is hierdoor op langere termijn onzeker. Om het hoofd boven water te houden, moeten enkele radiozenders geld lenen. VCR vindt dit geen probleem, maar lenen wordt moeilijk omdat banken of andere geldschieters geen zekerheid hebben of de betreffende radiozender na september 2022 nog bestaat. VCR vraagt de staatssecretaris dan ook de huidige uitzendlicenties met drie jaar tot september 2025 te verlengen. Leningen die nu worden afgesloten, kunnen hierdoor op een termijn van vijf jaar terugbetaling worden aangesloten. Failliet door corona Gaat Mona Keizer niet mee in de wens van commerciële radiozenders dan is het niet ondenkbaar dat enkele radiozenders het einde van dit jaar niet halen. Kleine stations als 100%NL en SLAM zouden volgens het AD op omvallen staan. Maar ook bij de grote jongens als Radio 538 en Qmusic heerst financiële onrust. VCR wijst met de vinger naar Mona Keizer die als staatssecretaris onvoldoende naar de radiozenders luistert. Bron@TotaalTV.
 13. Vandaag & morgen Vrij veel wind met af en toe regen Vandaag is er veel bewolking en regent of motregent het van tijd tot tijd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot 21°C in Limburg. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Komende nacht blijft het overwegend bewolkt en plaatselijk valt er lichte regen of motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De zuidwestenwind blijft matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. Zondag overdag is het eerst bewolkt en regenachtig. Later in de middag wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog en komen er enkele opklaringen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C vlak aan zee tot ca. 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland, vrij krachtig tot krachtig in de kustprovincies en krachtig tot hard vlak aan zee. Tevens zijn er overdag zware windstoten mogelijk tot ca. 75 km/u in de kustgebieden. Later in de middag en in de avond neemt de wind geleidelijk iets af. (Bron: KNMI)
 14. KPN heeft storing: Formule 1 fans mogelijk de dupe KPN heeft op dit moment te maken met een storing die al enkele dagen geleden is begonnen. Hierdoor kunnen abonnementswijzigingen vertraging oplopen. Wie bij KPN op dit moment het abonnement wil wijzigen of uitbreiden, moet in enkele gevallen rekening houden met vertraging. Technische redenen zijn de oorzaak van dit ongemak. In bepaalde gevallen worden wijzigingen niet binnen een dag door KPN verwerkt. Het telecombedrijf zegt druk bezig te zijn de storing te verhelpen. Het handmatig aanpassen van abonnementen van klanten door de klantenservice van het telecombedrijf is vanwege de storing ook geen oplossing van het probleem. Ook deze wijzigingen worden niet op snelle termijn doorgevoerd. Formule 1 Juist dit weekend begint in Oostenrijk na bijna vier maanden vertraging vanwege de coronacrisis het nieuwe Formule 1-seizoen. Veel sportliefhebbers hebben in maart – toen sportwedstrijden wereldwijd vanwege het coronavirus werden afgelast – het abonnement voor sportzenders als FOX Sports en Ziggo Sport Totaal opgezegd. Nu Formule 1 weer gaat beginnen, is bij de grootste distributeurs – en dus ook KPN – een trend zichtbaar dat abonnees weer het abonnement van Ziggo Sport Totaal gaan kopen. De huidige storing bij KPN kan dus in enkele gevallen het eerste Formule 1-weekend voor een kleine groep klanten in duigen laten vallen. Het is namelijk onduidelijk of KPN de storing voor komende zondag bij het begin van de eerste Formule 1-race heeft opgelost. Overigens kunnen KPN-klanten met Interactieve TV de kwalificatie en race wel volgen op RTL Duitsland. Deze zender wordt in het basispakket aangeboden. Formule 1 heeft op RTL Duitsland echter alleen Duits commentaar en wordt door reclame onderbroken. Via Ziggo Sport Totaal kan de race met commentaar van Olav Mol gevolgd worden en wordt de race reclamevrij uitgezonden. Bron@TotaalTV.
×