Ga naar inhoud

Mr DVB

Leden
 • Aantal items

  10
 • Berichten in chatbox

  0
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Mr DVB won de laatste dag op 9 april

Mr DVB had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

9 Neutraal

Over Mr DVB

 • Titel
  lid

Apparatuur

 • Welke ontvanger heeft u?
  Array

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Array

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Laten we het er op houden dat dit ‘mijn’ (enige) hoek is 😇 Maar ze zou inderdaad liever geen schotels in de tuin hebben, maar zéker niet op het dak. De Big Bisat vindt ze niet eens lelijk en het principe van deze schotel vond ze zelfs interessant 😀
 2. Tijdelijke oplossing; werkt perfect! Later dit voorjaar de coaxkabels naar de lnb’s vervangen omdat deze nu eigenlijk net te kort zijn, en alles natuurlijk mooi wegwerken.
 3. Dat zijn inderdaad twee vraagstukken die vooraf ook had. In de praktijktesten heb ik nog geen procent/dB verschil gemerkt in de signaalsterkte van de door de Big Bisat ontvangen satellieten wanneer ik de Triax naar het Westen wegdraai. Er treedt dus schijnbaar geen (merkbaar) verlies op. De draaibare Triax stopt bij 52 graden oost nét voor de Cahors. Daar ben ik wel blij mee anders had ik een van de beugels moeten verplaatsen of de schotel eerder moeten begrenzen. De ontvangst van de Big Bisat is op alle satellieten erg goed, zelfs op de Turksat is de kwaliteit van veel (HD) kanalen 100%. De ‘eastbeam’ kanalen op 42 graden oost die ik ontvang met de draaibare Triax ontvang ik met de Cahors (momenteel) ook alle probleemloos.
 4. Werk in uitvoering De Triax TDA-78 is vervangen door een Cahors Big Bisat. Nu alles nog finetunen en de coaxkabels en DiSEqC switches netjes wegwerken. Posities: Oost 42, 36, 28.2, 23.5, 19.2, 13, 9 en 4.8. De Triax TDA-64 staat vast op de Eutelsat 5 West gericht en de draaibare TDA-88 op de voor mij meest oostelijke positie van 52 graden op de TurkmenÄlem-MonacoSat.
 5. Dat komt vooral omdat ik er zo goed bij kan. Op de foto, van vandaag, is de achterzijde van de 78 cm Triax te zien, deze heb ik in september 2016 geplaatst ter vervanging van een 85 cm Philips schotel. De onderstaande foto is van de oorspronkelijke configuratie, met de Philips schotel en de 2 Triax schotel met de oude (toen nog) rode logo’s.
 6. Dat klopt, ideaal voor het uitrichten en finetunen. Tevens kan ik alles ook eenvoudig onderhouden. Een ander voordeel is dat ze niet (direct) zichtbaar zijn voor buren en voorbijgangers en er derhalve voor niemand dus reden kan zijn om te klagen. Behalve voor mijn vrouw natuurlijk 😂 De Big Bisat gaat dus de 78 cm Triax vervangen en indien ik in plaats van voor de Turksat (op 42 graden oost) voor de Eutelsat op 5 graden west kies dan kan ook de 64 cm Triax weg. Het geheel wordt aangestuurd middels een DiSEqC 1.1 en twee DiSEqC 1.0 switches van Spaun.
 7. Satelliet hobbyist en perfectionist sinds de lancering van de Astra 1A (december 1988). Schotels: Draaibare Triax TDS 88, Triax TDS 78 met 6 lnb’s en een Triax TDS 64 voor de Eutelsat 5 West. De TDS 78 zal worden vervangen door een Cahors Big Bisat. LNB’s: Inverto Black Ultra en Alps. Ontvangst: draaibaar van 52.5 oost tot 22 graden west. Vast 28.2, 23.5, 19.2, 13.0, 9.0 en 4.8 graden oost, en 5 graden west. Ontvangers: Xsarius Sniper HD Combo, Cahors VEOX (Fransat), Strong SRT-7805 (HD+ Duitsland), Next Minix HD Punto (BISS decodering), etc. CAM modules: Fransat (2x) Kabel: Caiway
×