Ga naar inhoud

Canal Digitaal stelt uitschakelen oude codering weer uit


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Canal Digitaal stelt voor de tweede keer het uitschakelen van de oude SECA-codering uit. Dit is goed nieuws voor satellietkijkers met een Linux-ontvanger.

Canal Digitaal stelt uitschakelen oude codering weer uit

Canal Digitaal bevestigde in juli aan Totaal TV dat het bedrijf voor 1 oktober zou stoppen het met ondersteunen van de SECA (Mediaguard) codering. Dat Canal Digitaal met deze verouderde coderingsnorm zou stoppen, komt niet als een volslagen verrassing. De provider heeft voor het eerst in 2021 aan dealers gecommuniceerd over het uitschakelen van deze coderingsnorm. Een voorgestelde uitschakeling later dat jaar werd uitgesteld. Onder meer een tekort aan vervangende hardware door een tekort aan onderdelen – waaronder computerchips – was hiervoor de aanleiding.

 

Weer uitstel

Canal Digitaal liet in juli aan dealers weten dat SECA (Mediaguard) in september 2022 dan toch echt uitgeschakeld zou worden. Aan Totaal TV bevestigde de provider dat de uitschakeling van de verouderde codering in oktober zou plaatsvinden. Maar ook deze voorgenomen algehele uitschakeling wordt nu uitgesteld. Tot wanneer geeft de provider niet aan. Via het klantenservicekanaal wordt desgevraagd aan klanten gemeld dat de uitschakeling uitgesteld is tot eind december.

 

Meer tijd

Over het uitschakelen van de SECA (Mediaguard) codering zegt Ingrid Timmer van Eviso namens Canal Digitaal vandaag het volgende: “Zoals aangegeven voldoet deze niet meer aan de veiligheidseisen die wij en andere contentpartijen stellen. Om die reden worden nieuwe zenders dan ook niet meer toegevoegd. Wij wijzen gebruikers erop dat bepaalde functionaliteiten niet meer werken en adviseren dan ook om over te stappen op goedgekeurde apparatuur. Zeker voor onze zakelijke partners die een lange aanlooptijd nodig hebben om het product te vervangen. Denk aan schepen die over de wereld varen en niet regelmatig huiswaarts keren. Het is dus niet zo dat vanaf 1 oktober bestaande klanten helemaal geen toegang meer hebben.” De laatste regel van de reactie laat de mogelijkheid van een gefaseerde uitschakeling in de periode na 1 oktober open.

 

Linux-ontvangers

Het tweede tijdelijke uitstel van het uitschakelen van de verouderde coderingsnorm is goed nieuws voor de gebruikers van de door satellietkijkers veel gebruikte Enigma2 open source Linux-ontvangers en satellietontvangers met interne kaartlezers die functioneren met de multicas-techniek. De interne kaartlezers van deze ontvangers gaan – met de huidige technische mogelijkheden – na het uitschakelen van de SECA (Mediaguard) codering ‘op zwart’. De losse Canal Digitaal-smartcard kan na het uitschakelen alleen nog werkend gebruikt worden in CI+ modules die door de provider zelf op de markt zijn gebracht.

Bron:TotaalTV

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.