Ga naar inhoud

Twee satellieten misten elkaar in een baan om de aarde op 20 meter afstand


de vrije fries

Aanbevolen Berichten

28 februari rond 6:34 (UTC) LeoLabs , een satellietmonitoringsbedrijf, meldde dat twee satellieten in een baan om de aarde op een hoogte van ongeveer 608 km elkaar in een baan om de aarde passeerden en een botsing vermeden. De afstand tussen hen bedroeg slechts 20 meter , wat op de schaal van de ruimte een zeer kleine afstand is en het is een wonder dat er geen botsing heeft plaatsgevonden. LeoLabs observeerde de vlucht van deze twee ruimtevoorwerpen, die werden geïdentificeerd als een inactieve Russische satelliet en een actieve Amerikaanse NASA-satelliet.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie bevestigde dat NASA's TIMED-ruimtevaartuig en de Russische Cosmos 2221-satelliet elkaar veilig in een baan om ongeveer 01.34 uur EST op woensdag 28 februari passeerden.

NASA bevestigde dat TIMED nog steeds operationeel is. Hoewel deze twee onbestuurbare satellieten elkaar weer zullen naderen, was bekend dat dit hun kortste passage was in de huidige geprojecteerde orbitale arrangementen, aangezien ze geleidelijk van elkaar af bewegen in hoogte. Een andere mogelijkheid van een botsing tussen deze twee objecten is dus onwaarschijnlijk. 

https://blogs.nasa.gov/sunspot/2024/02/28/nasas-timed-spacecraft-passes-safely-by-satellite/

https://www.space.com/near-collision-nasa-timed-satellite-russian-space-junk

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.