Ga naar inhoud

Ziggo test 4K Ultra HD-decoder


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Ziggo test 4K Ultra HD-decoder

Ziggo heeft de eerste zeer bescheiden stapjes op weg naar introductie van 4K Ultra HD-mediabox gezet. Een heel beperkte groep abonnees testen op dit moment deze decoder.
 
Ziggo test 4K Ultra HD-decoder

Ziggo-woordvoerder Hans den Heijer bevestigt aan Totaal TV dat de test met de 4K Ultra HD-decoder zich in een pril stadium verkeerd. Meer informatie wil Ziggo op dit moment niet vrijgeven. Eerder vandaag publiceerde technologiesite Tweakers de eerste foto’s van een nieuwe Ziggo Mediabox waar van wordt voorondersteld dat het een testexemplaar van de 4K Ultra HD-decoder is.

 

Formule 1

Op basis van bronnen publiceerde Totaal TV al meerdere keren dat Ziggo een – al dan niet beperkte – marktintroductie 4K Ultra HD gedurende dit jaar nastreeft. Daarbij speelt Formule 1 een belangrijke rol. VodafoneZiggo 0 waarvan Ziggo een bedrijfsonderdeel is – heeft de uitzendrechten van de Formule 1 in bezit. Voor rechtenhouders zijn de beelden van Formule 1 Grand Prixes niet alleen in HD maar ook in 4K Ultra HD beschikbaar. Het nieuwe studiocomplex van Ziggo Sport op het Mediapark in Hilversum is technisch ingericht om een kanaal in 4K Ultra HD aan aanbieders uit te spelen.  Daarnaast wordt het aantal lineaire Ultra HD-kanalen dat voor de Nederlandse markt beschikbaar is groter. Zo breidt KPN binnenkort het zenderaanbod met de 4K-zenders Insight en LoveNature uit. Stichting Kabel Veendam (SKV) biedt sinds enige weken NASA 4K aan klanten op het demokanaal aan.

 

Satelliet

Ziggo heeft ook te maken met het feit dat de Formule 1 via de Astra1-satelliet al in 4K Ultra HD via RTL Duitsland te bekijken is. Op het demokanaal RTL UHD worden alle kwalificaties en races die dit seizoen in de Formule 1 gereden worden in Ultra HD uitgezonden. RTL UHD is weliswaar gecodeerd. Maar de benodigde smartcard van het Duitse HD+ zenderpakket is in Nederland bij enkele satellietspeciaalzaken – ook online – tegen gelijke prijs als in Duitsland verkrijgbaar. Om een jaar naar HD+ te kijken dient vooraf 69 euro betaald te worden. Naast RTL UHD kan ook Insight 4K en tientallen HD-zenders van Duitse commerciële omroepen bekeken worden.

bron:TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.