Ga naar inhoud

Renault of Honda? Red Bull beslist voor Oostenrijk over motor voor 2019


dreka

Aanbevolen Berichten

Renault of Honda? Red Bull beslist voor Oostenrijk over motor voor 2019

f1-monaco-gp-2018-max-verstappen-red-bul


Door: Mark Bremer, Journalist
2018-06-07
Red Bull Racing heeft zich ten doel gesteld om voor de Oostenrijkse Grand Prix van volgende maand een beslissing te nemen over de motorleverancier voor 2019. Het team twijfelt nog altijd tussen de huidige leverancier Renault en het Japanse Honda.

De huidige overeenkomst met Renault loopt aan het eind van dit jaar af en Red Bull heeft niet onder stoelen of banken gestoken dat de motorleverancier verbetering moet tonen als het volgend jaar nog motoren wil leveren aan het team van de energiedrankengigant. De formatie heeft daarentegen ook al gesprekken gevoerd met Honda voor een eventuele switch nadat het Japanse bedrijf stabiele progressie heeft geboekt met de krachtbron.

De Grand Prix van Canada van dit weekend wordt gezien als een belangrijk moment voor de beslissing van Red Bull, want zowel Renault als Honda heeft aangegeven met updates te komen. Red Bull heeft laten weten om in navolging van de updates niet lang op zich te laten wachten met een beslissing. De updates van Honda en Renault zijn naar verluidt meer dan twintig pk in vermogen waard, Red Bull kiest naar alle waarschijnlijkheid voor het merk dat de meeste progressie heeft geboekt met de ontwikkeling van de motor.

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko suggereerde in gesprek met Motorsport.comdat een beslissing in de komende weken genomen wordt en voegde toe dat het ook kan zorgen voor een versnelling in de contractsituatie met Daniel Ricciardo. “We voeren nog gesprekken”, zei Marko. “In onze interne planning willen we een beslissing nemen rond de Grand Prix van Oostenrijk. En als het lukt, beslissen we dan ook over de coureur. Ik weet zeker dat er in Oostenrijk een beslissing is. Er zijn niet veel mogelijkheden.”

Hoewel Renault voornemens is het vermogen van de krachtbron verder op te krikken door middel van nieuwe updates, blijft onduidelijk in welke mate de ontwikkelingen doorgevoerd worden. De fabrikant heeft nog altijd zorgen over de betrouwbaarheid van de MGU-K. Het is aannemelijk dat Renault de MGU-K niet introduceert tot deze probleemloos functioneert, zelfs als dat een voordeel op het gebied van prestaties weg zou nemen.

Honda brengt in Canada een verbeterde verbrandingsmotor die ingezet kan worden zonder dat het een gevaar vormt voor de betrouwbaarheid.   

Met medewerking van Maria Reyer en Jonathan Noble

Bron https://nl.motorsport.com/f1/news/red-bull-beslissing-motor-2019-oostenrijk-1044914/?s=1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.