Ga naar inhoud

Hamilton vreest moeilijk weekend in Canada na uitstel motorupdate


dreka

Aanbevolen Berichten

Hamilton vreest moeilijk weekend in Canada na uitstel motorupdate

f1-monaco-gp-2018-lewis-hamilton-mercede


Door: Erwin Jaeggi, Journalist
2018-06-07
Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton verwacht een lastig weekend te hebben in Canada na het besluit van Mercedes om de introductie van de nieuwe motor nog even uit te stellen.

Naast het feit dat hij dit weekend niet over een verbeterde krachtbron beschikt, terwijl Ferrari en Renault wel een update introduceren in Montreal, gaat het rijden met een oudere motor ook vaak gepaard met een verlies aan vermogen.

“Dit is een circuit waar vermogen erg belangrijk is, dus een nieuwe motor zou hier zeker hebben geholpen”, zegt Hamilton. “De jongens hebben zo hard gewerkt als ze konden, maar het bleek verstandiger om hem niet mee te nemen naar Canada. Dat is absoluut jammer, maar we moeten proberen het hier zonder de update te doen.”

“Dit houdt in dat onze prestaties misschien niet van het allerhoogste niveau zijn”, vervolgt de Brit, die de vorige drie edities van de Grand Prix van Canada nog wist te winnen. “Dit wordt de zevende race met deze motor. Dan heb je natuurlijk te maken met wat slijtage. Met de races verlies je vermogen. Als de teller op 7.000 kilometer staat of wat het ook mag zijn, dan heb je zeker wat aan prestaties ingeleverd. En op een circuit waar het om vermogen draait, zal je dat waarschijnlijk nog duidelijker merken.”

Op de vraag of hij verwacht dat Ferrari dit weekend in het voordeel zal zijn in Canada, antwoordt Hamilton: “Ja, zeker wanneer zij wel met een verbeterde motor rijden. Het zou dus wel eens een moeilijk weekend kunnen worden. Ik hoop op de eerste plaats op een goede betrouwbaarheid. Dit is een zwaar circuit voor de motor en het is de zevende race met deze krachtbron. Ik wil graag het einde van het weekend zien. Dat is de enige zorg die ik heb. Natuurlijk wil ik hier ook graag winnen, maar als de anderen een update voor de motor hebben die hen één tiende of twee tienden brengt, dan zal met name Ferrari erg sterk zijn op de rechte stukken. Het zal interessant zijn om te zien of we dan nog aan hun snelheid kunnen komen. We zullen in elk geval alles geven, dat is een ding dat zeker is.”

Via onze Formule 1-reporter Adam Cooper

Bron https://nl.motorsport.com/f1/news/hamilton-moeilijk-weekend-canada-uitstel-motorupdate-1045022/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.