Ga naar inhoud

Vettel: “Nog niet heel tevreden over gevoel in auto


dreka

Aanbevolen Berichten

Vettel: “Nog niet heel tevreden over gevoel in auto”

f1-canadian-gp-2018-sebastian-vettel-fer

 

Door: Rahied Ishaak, Journalist
2018-06-08

Sebastian Vettel weet nog niet waar Ferrari staat ten opzichte van de concurrentie. De Duitser had na de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Canada nog geen heel prettig gevoel in de SF71H.

“Ik ben nog niet geheel tevreden over mijn gevoel in de auto. We hebben wat dingen geprobeerd, maar daarmee ik nog niet helemaal content. Daarnaast ben ik zelf nog niet in het ritme gekomen. Ik mis wat ronden, maar heb het programma zoveel mogelijk doorlopen”, aldus Vettel na de tweede training, waarin hij slechts 24 ronden reed. In het eerste deel van de sessie stond hij in de pitbox vanwege een uitgebreide verandering aan de setup.

Vettel besloot de tweede training als vijfde, op een kleine 0,8 seconde van snelste man Max Verstappen. Zijn teamgenoot Kimi Raikkonen noteerde op 0,13 seconde van de Nederlander de tweede tijd. Vettel heeft nog geen exact beeld van hoe de strijd vooraan tussen Mercedes, Red Bull en Ferrari zich dit weekend gaat ontvouwen. “Ik weet nog niet wie de favoriet is. Kimi leek tevreden over één ronde, misschien is hij het dus wel. Ik in elk geval niet”, vervolgde Vettel. “We gaan het zaterdag zien. Ik heb de tijden van de anderen nog niet bekeken, dus deze sessie is op dit moment moeilijk te lezen. We hebben tijd nodig om het volledige plaatje te begrijpen. Ik ben nog niet blij met de wagen, maar als dat voor elkaar komt en het ook met de motor samenkomt, dan staan we er zaterdag denk ik ook.”

Ondanks zijn tweede tijd was ook Raikkonen niet geheel tevreden. “Ik zou niet willen zeggen dat dit de meest prettige dag was. We hebben ons naarmate de dag vorderde verbeterd, maar dit was niet de meest eenvoudige dag”, sprak de Fin. “Er zijn veel eenvoudigere dagen geweest waarop het meteen perfect ging. Hier verwacht je dat echter niet, want dit circuit is best lastig met alle hobbels en kerbs. Met weinig downforce kan het dus zomaar een beetje moeilijk worden met deze lay-out.” Gevraagd naar zijn verwachtingen voor het vervolg van dit weekend, antwoordde Raikkonen: “Ik verwacht niets”.

Bron

https://nl.motorsport.com/f1/news/2018-gp-canada-vrijdag-ferrari-1045187/

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.