Ga naar inhoud

Grosjean rijdt bosmarmot aan: "Het was een zware impact


dreka

Aanbevolen Berichten

Grosjean rijdt bosmarmot aan: "Het was een zware impact"

321234.jpg

 Romain Grosjean heeft tijdens de tweede vrije training in Canada behoorlijk wat schade aan zijn auto opgelopen bij een aanrijding met een bosmarmot. "Jammer voor het dier en jammer van onze voorvleugel."

Het incident gebeurde aan het einde van het lange rechte stuk voor de laatste chicane. Het beest stak over net op het moment dat Grosjean eraan kwam rijden. "Het was een zware impact, het was een groot dier", zei de Haas-rijder na afloop van de sessie tegen onder andere Motorsport.com. "Het is een beetje triest want ze lieten hem aan het begin van de training nog op televisie zien bij de dertiende bocht. En dat is precies de plek waar ik hem raakte. Ik ben verbaasd dat ze hem niet hebben weggehaald. Het is jammer voor het dier, natuurlijk, en jammer van onze voorvleugel."

Voor het Haas Formule 1-team komt de schade ongelegen, aangezien de renstal niet heel veel reserve-onderdelen bij zich heeft in Montreal. "We zijn vrij beperkt als het om reserve-onderdelen gaat en dan is het natuurlijk balen om op zo'n manier een voorvleugel te verliezen", aldus Grosjean. "Het voelde als een vrij zware klap. Als zoiets je in de race zou gebeuren, dan is het einde wedstrijd. De schade was vrij groot."

Op de vraag van Motorsport.com of men het dier meteen had moeten verwijderen, nadat het door een cameraman was opgemerkt en op tv was getoond, antwoordde Grosjean, die nog wel een verdienstelijke zevende tijd klokte in de tweede training: "Dat weet ik niet. Het is wel een beetje vreemd. Het is gefilmd, dus men wist dat het daar zat. Maar het dier is vervolgens niet weggehaald. Ik heb hem ook op tv gezien, maar als je aan komt rijden weet je niet of het er nog steeds zit of niet. Je gaat er ook niet naar zoeken. Maar dit soort dingen kunnen gebeuren in Canada. Het is jammer, maar over sommige dingen heb je controle en over andere dingen heb je geen controle. Het is niet geweldig. Niet voor het dier en niet voor ons. Maar er is niet veel wat ik anders had kunnen doen."

Via onze Formule 1-reporter Glenn Freeman

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365063/grosjean-rijdt-bever-aan-het-was-een-zware-impact/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.