Ga naar inhoud

Vandoorne over touché met muur: "Was iets te ambitieus


dreka

Aanbevolen Berichten

Vandoorne over touché met muur: "Was iets te ambitieus"

321235.jpg

 Stoffel Vandoorne zegt dat hij 'iets te ambitieus' was toen hij tijdens de tweede vrije training te wijd uit de negende bocht kwam en de muur raakte. De Belg moest zijn McLaren vervolgens met een lekke band aan de kant zetten.

"Het was eigenlijk wel een redelijke dag, ondanks mijn ongelukkige moment met de muur in de tweede training, waardoor mijn dag iets eerder ten einde was", zei Vandoorne. "Over het geheel genomen was het een positieve dag. We waren vrij competitief tijdens de eerste sessie en tijdens de tweede training zag het er ook vrij aardig uit, al hebben we daarin geen run gedaan op de hypersoft. Alles in ogenschouw genomen was het een prima dag en ik kijk uit naar morgen."

Over zijn incident in de tweede training deed hij uit de doeken: "Er was geen noodzaak om die ronde zo dicht langs de muur te gaan. Het was ook niet zo dat ik de controle over de auto kwijt was. Ik was gewoon een beetje te ambitieus. Ik tikte de muur aan en helaas hielden we daar een lekke band aan over. Het gevoel in de auto was verder erg positief. We hebben vandaag een paar degelijke ronden gereden en de ronde waarin het verkeerd ging, verliep tot dat moment eigenlijk ook best wel goed. Maar het is natuurlijk jammer dat onze dag daarmee voortijdig ten einde was."

Volgens Vandoorne was het niet eenvoudig om een goede balans te vinden in de auto. "Het ging een beetje met ups en downs, maar we hebben dan ook heel veel uitgeprobeerd op beide wagens vandaag", aldus de Vlaming, die verwacht dat McLaren de wagen op zaterdag nog veel beter voor elkaar zal hebben. "We hebben hier heel veel nieuwe onderdelen, dus er viel veel voor ons te leren. Morgen is de auto zoals die zou moeten zijn en ik heb er vertrouwen in dat we dan in goede vorm zullen steken."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365064/vandoorne-over-touche-met-muur-was-iets-te-ambitieus/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.