Ga naar inhoud

Ricciardo stapte over richting afstelling Verstappen na grote verschillen


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo stapte over richting afstelling Verstappen na grote verschillen

f1-canadian-gp-2018-daniel-ricciardo-red


Door: Tim Gerth, Journalist
2018-06-10
Daniel Ricciardo vertelde na de kwalificatie dat hij met zijn afstelling 'redelijk dicht' tegen die van teamgenoot Max Verstappen aan zat. De Australiër besloot over te stappen nadat hij de Nederlander niet bij leek te kunnen houden.

Ricciardo veranderde de afstelling op zijn RB14 na vrijdag en waar Verstappen de oefensessie domineerde, gaf de Australiër een halve seconde toe. Hierop besloot Ricciardo zijn afstelling aan te passen, waarna hij in Q3 nog maar twee tienden was verwijderd van zijn teamgenoot.

"Zaterdagochtend hadden we een totaal verschillende afstelling op de wagens en dat werkte voor mij duidelijk niet zo goed, dus hebben we teruggegrepen", legde Ricciardo uit. "Daarmee kwamen we dichter in de buurt bij waar we gisteren zaten en dan nog verder in die richting waar Max zat, dus onze afstellingen komen redelijk overeen."

Ricciardo kreeg dit weekend te maken met een verlies aan testtijd na mechanische problemen in de tweede training van vrijdag en vervolgens nog wat problemen in de derde training. Volgens de Australiër was dit een grote factor in het gat naar Verstappen, al gaf hij wel toe dat hij onder de indruk was van de tijden van de Nederlander. "Ik mis zeker wat ritme", vertelde Ricciardo. "Ik denk dat dat deel uitmaakt van waarom het verschil zo groot is, maar ook dat hij het hele weekend al zo goed rijdt. Ik denk dat Verstappen heel comfortabel is op deze baan vanaf het begin en elke run lekker heeft kunnen rijden. Zij hebben weinig aan die wagen veranderd. Wij lopen meer achter de feiten aan."

Met medewerking van Adam Cooper

Bron https://nl.motorsport.com/f1/news/ricciardo-stapte-na-foute-beslissing-over-naar-afstelling-verstappen-1045402/?s=1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.