Ga naar inhoud

FIA overweegt introductie automatisch vlaggensysteem


dreka

Aanbevolen Berichten

FIA overweegt introductie automatisch vlaggensysteem

321294.jpg

FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting heeft aangegeven dat de autosportbond haar lering trekt uit het te vroeg verschijnen van het zwartwit geblokte vlag in de Canadese GP. Het kan zelfs leiden tot de introductie van een geautomatiseerd systeem.

De vlag werd een ronde te vroeg gezwaaid door model Winnie Harlow nadat een lokale official haar daartoe opdracht gaf. Het resultaat werd daardoor genomen aan het eind van ronde 68 waardoor Daniel Ricciardo zijn snelste raceronde verloor aan Max Verstappen. Een soortgelijk incident kwam al eens voor tijdens de Chinese Grand Prix terwijl voetballegende Pelé op Interlagos al eens te laat was met het zwaaien van de vlag.

In dergelijke gevallen kan de veiligheid van coureurs en marshals in het geding komen waardoor Whiting besloot het officiële signaal aan het eind van de race nu ook te vertonen op de lichtborden bij start-finish. Daardoor kunnen problemen met de vlag zelf voorkomen worden. "We moeten wellicht nadenken over een beter signaal aan het eind van de race", zei Whiting.

"De finishvlag is een traditie, maar het kan ook leiden tot het maken van fouten. Je kunt, en dat zou voor ons een logische stap zijn, een groot zwart paneel ophangen waar je het zwartwit geblokt op het juiste moment op toont. Maar als je het automatisch gaat doen, moet je nog wel nadenken wanneer die geactiveerd gaat worden. Dat is iets waar we nog over na moeten denken. We moeten proberen om een situatie te creëren waarin coureurs alleen naar het zwart-wit geblokt op het lichtpaneel kijken. Als ze dat niet zien, is de race niet over. Of we zover moeten gaan om een situatie te voorkomen die eens per tien jaar optreedt, valt over te twisten. Maar ik ga er zeker naar kijken."

Whiting heeft geen plannen om de F1-organisatie te verbieden het finishen van de race te laten verrichten door een bekendheid. "In dit geval was de bekendheid niet de schuldige en ik denk niet dat het iets is wat we hoeven te overwegen, niet op dit moment", vervolgde hij. "We kunnen naar andere zaken kijken, zoals het aantal mensen dat daar kan staan. Dat kan voor moeilijkheden zorgen. Het is hetzelfde met de start, soms krijg je daar mensen boven en zij proberen vrienden mee te brengen en dan wordt het wat te druk."

Met medewerking van F1-verslaggever Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365194/fia-overweegt-introductie-automatisch-vlaggensysteem/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Allemachtig, het gaat eens in de 10 jaar een keer fout en gelijk moet alles weer aangepast worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.