Ga naar inhoud

Grand Prix van België drie jaar langer op F1-kalender


dreka

Aanbevolen Berichten

Grand Prix van België drie jaar langer op F1-kalender'

271748.jpg

 Spa-Francorchamps zal tot en met 2021 de Grand Prix van België Formule 1 ontvangen, zo meldt de Waalse zakenkrant l'Echo. De Waalse regering heeft naar verluidt een contract voor drie jaar ondertekend met Liberty Media.

De overeenkomst van de Belgische Grand Prix loopt na de editie van 2018 af en dus is de Waalse regering, die de rekening voor de race betaalt, dit jaar rond de onderhandelingstafel gaan zitten met Liberty Media om de wedstrijd langer op de kalender te houden.

Liberty en Waals vicepremier en minister van economie Pierre-Yves Jeholet ondertekenden volgens l'Echo eerder deze week een driejarig contract. "Het is een goed akkoord dat ervoor zorgt dat de Waalse regio een evenement behoudt dat bijdraagt tot de promotie van de regio op wereldvlak", vertelde Jeholet aan l'Echo. "Het is een nieuw tijdperk, want het is de eerste keer dat we met de directeurs van Liberty Media onderhandelen."

Ondanks de stijgende bezoekersaantallen maakt de wedstrijd op het historische Spa-Francorchamps steevast verlies, maar de Waalse regering past via een investeringsmaatschappij het verschil telkens netjes bij omdat de race het toerisme in de regio aanzwengelt. "De opbrengsten voor de Waalse economie bedroegen in 2017 zo'n 20,5 miljoen euro, een stijging van 21 procent", liet Jeholet optekenen.

Dankzij het Max Verstappen-effect zijn er naar verluidt al meer dan 200.000 kaartjes de deur uit voor de race, waarvan 75.000 voor de wedstrijd zelf op zondag 26 augustus.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365239/grand-prix-van-belgie-drie-jaar-langer-op-f1-kalender/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.