Ga naar inhoud

Haas twijfelt aan veranderingen voor meer inhalen in 2019


dreka

Aanbevolen Berichten

Haas twijfelt aan veranderingen voor meer inhalen in 2019

Haas twijfelt aan veranderingen voor meer inhalen in 2019Haas twijfelt aan veranderingen voor meer inhalen in 2019

16 juni 2018

 

Haas-teambaas Guenther Steiner is nog altijd niet overtuigd van de veranderingen die inhalen volgend seizoen makkelijker moet maken. Hij zegt dat de designers van de teams alle goede bedoelingen zullen vergeten bij het ontwikkelen van de nieuwe auto's, met weinig verandering tot gevolg.

Eind april werden er last-minute alsnog veranderingen doorgevoerd voor de auto's van volgend jaar. Die veranderingen aan onder meer de voorvleugel moeten het volgen van andere bolides en daarmee in het ultieme scenario het inhalen makkelijker maken. De eerste geluiden zijn hoopvol, maar Steiner blijft in deze fase van de verandering sceptisch.

"De onderzoekers van de aerodynamica hebben hun studie in een week uitgevoerd en presenteren dan hun resultaten. Vervolgens gaan de teams twee maanden studeren en zijn de uitkomsten compleet anders, aangezien zij alle letters van de wet gebruiken om zoveel mogelijk rendement uit de nieuwe auto te halen. Die studie had wel goede bedoelingen om inhalen makkelijker te maken, maar de ontwerpers kijken alleen naar maximale prestaties en vergeten daarbij het achterliggende idee van inhalen."

Haas kwam in Canada met de grootste update uit de geschiedenis van het team, maar Steiner erkent de rest van 2018 door de recente reglementswijzigingen al grotendeels in het teken staat van volgend jaar. "Dat moet wel vanwege tamelijk voorspelbare redenen: we willen niet achter de feiten aan lopen. We komen dus op een punt waarop alle aandacht op 2019 moet, al zit iedereen door de beperkte (windtunnel-)testtijd eigenlijk in min of meer hetzelfde schuitje."

Grosjean: 'Snel schakelen richting 2019"

Volgens Romain Grosjean zijn de veranderingen wel een flinke streep door de rekening voor Haas. De update in Canada was namelijk deels gericht op een succesvol volgend seizoen. "In theorie zouden de regels volgend jaar niet veranderen. We hebben er dus veel moeite in gestopt, vooral met het idee dat het volgend jaar vergelijkbaar zou zijn."

Nu dit niet het geval blijkt te zijn, heeft een relatief klein team als Haas meteen veel werk aan de winkel. "Sinds de nieuwe voorvleugel is aangekondigd, moet iedereen snel schakelen richting 2019. De auto zal daardoor namelijk heel anders zijn. Maar met deze update zitten we voor dit seizoen al wel in een prima positie om in veel races goede punten te kunnen scoren."

Met medewerking van Glenn Freeman
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.