Ga naar inhoud

Ricciardo: "Paul Ricard minder spectaculair, wel inhaalkansen


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo: "Paul Ricard minder spectaculair, wel inhaalkansen"

320435.jpg

Daniel Ricciardo kijkt uit naar de terugkeer van de Franse Grand Prix op de Formule 1-kalender, maar noemt het circuit Paul Ricard op voorhand weinig opwindend voor de coureurs zelf. "Qua adrenaline is dit circuit waarschijnlijk minder spectaculair dan de twee voorgaande", trapt hij zijn vooruitblik af.

"Maar als de race zelf interessant is, maakt dat veel goed. Hopelijk is die balans hier goed", hoopt de Australiër op een spectaculaire Franse rentree. Dat de baan zelf weinig spectaculair is, komt volgens hem vooral door de grotere foutenmarge. "We komen met Monaco en Montreal net van twee stratencircuits, waarbij de risico's veel groter zijn dan op Paul Ricard. Dit is nog een relatief open circuit."

Desalniettemin stelt het circuit de teams wel voor voldoende uitdagingen, al is het alleen maar doordat de baan in het moderne tijdperk afwezig was. "Ik heb zelf al wel eens op Paul Ricard geracet, maar weet bijvoorbeeld niet hoe de afstellingen nu zullen zijn." Verder is volgens hem ook de layout nog niet zo gemakkelijk. "Er zitten veel technische bochten in. Dat is niet altijd even leuk, maar wel een uitdaging voor ons om ze allemaal foutloos te nemen. Als dat lukt, kun je ze ook wel weer waarderen."
Meer kansen om in te halen
"Verder biedt deze baan mogelijkheden tot verschillende rijstijlen en technieken. Dat kan het best interessant maken." Ricciardo voorziet mede hierdoor dan ook een race waarin inhalen voor de verandering wel mogelijk is. "De wind kan daar een factor zijn. En met het lange rechte stuk wordt slipstreamen dan erg belangrijk. Dat biedt volgens mij ook meteen goede inhaalmogelijkheden."

Naast al deze technische bespiegelingen over het circuit zelf, is de goedlachse Australiër bovenal blij dat Frankrijk weer een eigen Grand Prix heeft. "Nu maar hopen dat het niet alleen voor de Franse fans, maar voor alle fans wereldwijd een mooie race oplevert", herkent hij de hunkering naar spektakel na de fletse races in Monaco en Montreal. Aangezien het Frans ook in die beide plaatsen de voertaal was, sluit Ricciardo nog met zijn kenmerkende knipoog af. "Misschien spreek ik na dit weekend en deze maand vol Franstalige races zelf ook wel perfect Frans. Merci beaucoup, enchanté."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365245/ricciardo-paul-ricard-minder-spectaculair-wel-inhaalkansen/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.