Ga naar inhoud

Olav Mol ziet Honda-deal als logische stap voor Red Bull


dreka

Aanbevolen Berichten

Olav Mol ziet Honda-deal als logische stap voor Red Bull
Door Patrick Moeke - 19 juni 2018

AP-1VXGDXHU12111_news.jpg

(c) Red Bull Racing

Grand Prix Radio- en Ziggo Sport-commentator Olav Mol is niet verrast met de keuze van Red Bull om met Honda in zee te gaan. Red Bull maakte vandaag bekend om Renault – met wie het team al sinds 2007 samenwerkt – te verruilen voor Honda.

“Als Red Bull zou weten dat zij er slechter van zouden worden, dan hadden ze deze deal natuurlijk nooit gemaakt”, zegt Mol. “De motorupdate in Canada zal de doorslag hebben gegeven. Red Bull is dusdanig overtuigd dat het niet nodig was om langer te wachten. Via de GPS en data van Toro Rosso hebben ze precies kunnen zien hoe de Honda-motor werkt.”

“Red Bull heeft waarschijnlijk een aantal garanties geëist. Ook wordt het interessant om te zien of ze daadwerkelijk het fabrieksteam van Honda gaan worden.”

Volgens Mol is de overstap naar Honda voor Red Bull een logische stap voor het team. “Vergeet niet; Red Bull en Honda kennen elkaar goed. Misschien nog niet uit de Formule 1, maar wel uit de MotoGP waar beide partijen al jarenlang met veel succes samenwerken. Niettemin vind ik het erg moedig dat Red Bull deze stap neemt.”

De Formule 1-commentator verwacht niet dat Red Bull dit seizoen last gaat krijgen van de aanstaande scheiding met Renault. “Het contract met Renault is waterdicht en ze zullen tot het eind van het seizoen op gelijke voet worden behandeld. Daarbij heeft Renault er ook baat bij dat Red Bull met een Renault-motor successen blijft boeken.”

Hoewel Red Bull de deadline van Renault een aantal keer heeft opgeschoven is de deal relatief vroeg in het seizoen beklonken. Ter vergelijking: McLaren besloot vorig jaar pas in september om Honda te verruilen voor Renault.

“Ze hebben lang de tijd om aan elkaar te gaan wennen. De komende maanden zullen heel belangrijk worden om te bepalen hoe de motor precies in de auto komt te liggen. Waar komt de koeling en waar leg je de batterijen? Ze hebben ruim de tijd om naar 2019 toe te werken en om deze beslissingen weloverwogen te nemen.”

Bron https://www.grandprixradio.nl/2018/06/19/olav-mol-ziet-honda-deal-als-logische-stap-voor-red-bull/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.