Ga naar inhoud

Renault: "F1 mag geen sport van twee werelden worden"


dreka

Aanbevolen Berichten

Renault: "F1 mag geen sport van twee werelden worden"

321418.jpg

Renault-teambaas Cyril Abiteboul vreest dat de onderlinge verschillen in de Formule 1 te groot worden. Het kampioenschap kan volgens hem, in het slechtste geval, zelfs verzanden in twee gescheiden werelden.

De drie topteams vechten in dat geval een onderling gevecht uit, terwijl zich op grote afstand van deze koplopers de separate strijd tussen de overige teams afspeelt. Abiteboul ziet zijn eigen teams als het levende bewijs voor dit probleem. Als zijn coureurs goed presteren en er vooraan niets bijzonders gebeurt, dan blijven de plaatsen zeven en acht het hoogst haalbare. Hij staat dan ook vierkant achter de plannen van Liberty om de onderlinge verschillen vanaf 2021 kleiner te maken.

"Ik kijk vooral naar het geheelplaatje en dan met name naar het gat met de leiders", erkent Abiteboul tegenover Motorsport.com. "We hebben nu echt twee verschillende werelden. Wij voeren die tweede wereld aan, maar willen graag deel uitmaken van de eerste wereld", legt de Fransman het probleem metaforisch uit. "Maar dat is moeilijk als je naar de ontwikkelingssnelheid kijkt. Wij kunnen erg slim en innovatief zijn, maar zelfs dan blijft het moeilijk om de ontwikkeling van de topteam te volgen."

'Als het ons niet lukt, lukt het niemand'
Abiteboul luidt daarmee de noodklok: als een fabrieksteam met het grote merk Renault achter zich het gat al niet dichten, dan kan niemand het. "Het wel of niet succesvol zijn van Renault zegt veel over hoe gezond deze sport is. Als het ons met onze infrastructuur niet lukt, dan gaat het niemand lukken. Dat is in mijn optiek niet bepaald een gezonde situatie. We willen namelijk geen sport zijn waarin de verhoudingen niet kunnen veranderen en er geen nieuwe teams bijkomen.

Abiteboul krijgt bijval van Paddy Lowe, technisch directeur bij het ondermaats presterende Williams. "Als je naar deze sport in het geheel kijkt, dan is er een duidelijk probleem. Ik las dat sommige bladen al spraken over een klasse A en klasse B, dat is een slecht teken. Dit is een frustratie die momenteel in de hele sport leeft, al presteren wijzelf natuurlijk ook minder goed dan dat je op basis van geld en materiaal zou mogen verwachten."

Met medewerking van Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365351/renault-f1-mag-geen-sport-van-twee-werelden-worden/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.