Ga naar inhoud

Haas baalt: "Zelfs rivalen kunnen onze pech nauwelijks geloven


dreka

Aanbevolen Berichten

Haas baalt: "Zelfs rivalen kunnen onze pech nauwelijks geloven"

321422.jpg

 Haas heeft dit seizoen te kampen gehad met een grote hoeveelheid pech. Teambaas Guenther Steiner zou er moedeloos van kunnen worden, maar hoopt vooral op betere tijden. Hij laat weten dat zelfs rivalen de pech nauwelijks kunnen geloven.

De door een Ferrari-motor aangedreven bolide beloofde het team veel goeds, maar na zeven Grands Prix vindt Haas zichzelf pas terug op een teleurstellende achtste plaats bij de constructeurs. Door een mix van fouten, mislukte pitstops (Australië) en pech (de aanvaring van Romain Grosjean met een bosmarmot) heeft de renstal al een karrenvracht aan punten misgelopen.

Steiner weigert echter om bij de pakken neer te zitten. "Je kunt nooit opgeven en zeggen 'we hebben even een pauze nodig' of gaan wachten op betere tijden. We proberen zelf zo hard mogelijk te werken en zo goed mogelijk te presteren. Dat hebben we in Canada ook laten zien. Kevin beleefde een moeilijke vrijdag, maar wist zich toch als elfde te kwalificeren", blikt hij in gesprek met [iMotorsport.com] terug op het weekend in Montreal.

Toch bleef het team van Steiner ook in dat weekend niet gevrijwaard van pech, getuige het bizarre incident van Grosjean. "Daar hebben we simpelweg geen invloed op, maar willen er ook geen excuses voor zoeken. Het hoort gewoon bij de omstandigheden. Als zoiets in de derde training gebeurt, wat kun je daar als team dan aan doen?", vraagt de teambaas zich retorisch af.

Geen structurele problemen
"Voor mij is het bijzondere dat die marmot van alle twintig auto's net één van ons raakt. En dan ook niet alleen de vleugel, maar meteen op de neus. Als je dat bewust probeert, kun je het 1000 keer oefenen en dan lukt het nog niet. We verdienen die pech niet, maar blijven gewoon hard werken en hopen dat het eens onze kant op valt. Meer kunnen we niet doen."

Steiner maakt zich juist door de grote hoeveelheid tegenslag nog geen structurele zorgen over de potentie van zijn auto. "Het feit dat we vier weken geleden in Barcelona met een mooie voorsprong best of the rest waren, helpt dan wel om die teleurstellingen te verwerken. Die positieve dingen zijn we door de omstandigheden echt nog niet kwijtgeraakt."

Met mederwerking van Jonathan Noble

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365358/haas-baalt-zelfs-rivalen-kunnen-onze-pech-nauwelijks-geloven/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.