Ga naar inhoud

Mercedes stelt introductie nieuwe krachtbron wellicht opnieuw uit


dreka

Aanbevolen Berichten

Mercedes stelt introductie nieuwe krachtbron wellicht opnieuw uit

f1-canadian-gp-2018-lewis-hami.jpg


Door: Mark Bremer
6 uur geleden
Het is nog maar de vraag of Mercedes haar verbeterde krachtbron in kan zetten tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas hebben gesuggereerd dat de introductie opnieuw uitgesteld wordt. Mercedes heeft het gebruik nog niet bevestigd.

Mercedes had zich voorgenomen de nieuwe specificatie te introduceren in Canada, maar een betrouwbaarheidsprobleem gooide roet in het eten. Sindsdien heeft Mercedes meerdere tests uitgevoerd en bepaalde onderdelen aangepast, maar aangezien de motor normaal gesproken een cyclus van zeven races mee moet gaan lijkt dat proces uitgelopen te zijn.

Pas op het laatste moment neemt Mercedes een beslissing over het al dan niet gebruiken van de nieuwe specificatie. Het is een mogelijkheid dat Mercedes een extra dag de tijd neemt om te testen met de machine en vrijdag gebruikmaakt van een oud exemplaar. De nieuwe specificatie zou dan voor zaterdag geïnstalleerd kunnen worden als Brixworth daarvoor goedkeuring geeft.

“Op dit moment weet ik het nog niet”, zei Hamilton gevraagd naar de mogelijkheden. “Ik denk dat ik een van mijn nieuwe motoren kan gebruiken van de drie die we hebben en dat is goed genoeg. De motor die we in de eerste zeven races gebruikt hebben is erg goed. Een verse, nieuwe versie is geweldig en het hebben van meer vermogen dan de krachtbron waar ik de vorige race mee reed is altijd goed. Persoonlijk maak ik me geen zorgen. De komende dagen komen we te weten waar we op dat gebied staan.”

Hamilton voegde toe volledig vertrouwen te hebben in de teamleiding en Andy Cowell, verantwoordelijk voor de motoren van Mercedes. “Het gaat om hele kleine marges, laten we het gewoon afwachten. Voor het weekend heb ik via de telefoon gesproken met Andy en ik heb vertrouwen in Andy en het team. Ik weet niet wat de plannen zijn, maar ik weet zeker dat zij de goede beslissing gaan maken.”

Teamgenoot Bottas heeft de voorkeur gegeven om dit weekend aan het vertrek te verschijnen met de nieuwe specificatie en voegde toe dat een beslissing na de vrijdagtrainingen gemaakt kan worden. “Deze motor is zeven races oud en we willen heel graag starten met de nieuwe, maar we moeten vrijdag bepalen of dat mogelijk is”, zei de Fin. “We zullen het aan het eind van de dag weten. Op dit moment is het plan [dat we met de nieuwe rijden] maar dat moet nog duidelijk worden. Ik denk dat de nieuwe motor in de afgelopen twee weken zeker verbeterd is. Wanneer we besluiten om die te gebruiken, zal het zeker een verbetering zijn.”

Bron https://nl.motorsport.com/f1/news/mercedes-motor-hamilton-bottas-paulricard/3126430/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.