Ga naar inhoud

Hamilton tevreden, maar verbaasd over magere straf Vettel


dreka

Aanbevolen Berichten

Hamilton tevreden, maar verbaasd over magere straf Vettel

321554.jpg

 Lewis Hamilton kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend op Paul Ricard. De Brit pakte zaterdag de 75ste pole uit zijn carrière en voegde daar op zondagmiddag zijn 65ste overwinning aan toe. "Ik ben vooral erg dankbaar, dankbaar voor een solide weekend."

"Ik werk al zes jaar elke dag met dit team om de grenzen te verleggen. Ik ben erg tevreden over hun werk op het circuit en in de fabriek", refereert hij aan de succesvolle updates van zijn Mercedes-motor. "Dit is een geweldige dag. Ik heb genoten van de race, het weer was goed en de fans waren te gek. Het was de beste Franse Grand Prix die ik ooit heb meegemaakt."

De race zelf was voor Hamilton, op de hectische openingsfase na, relatief comfortabel. "De start was nog het meest close, ik moest daarbij goed in mijn spiegels kijken. Maar daarna was het inderdaad comfortabel en had ik een goede balans. Max (Verstappen, red.) had wel een goede pace, maar ik kon net iets extra's geven op de momenten dat het nodig was en het gat verder stabiel houden. Het werd ongeveer 4,5 seconde en ik heb dat vervolgens vastgehouden."
Kritisch op incident van rivaal Vettel
Door de fout van Sebastian Vettel in de openingsfase herovert Hamilton ook meteen de leiding in het wereldkampioenschap. Hij heeft na de race op Paul Ricard een marge van veertien punten ten opzichte van zijn Ferrari-rivaal. Bij het zien van de beelden achter het podium was Hamilton en passent ook meteen erg kritisch op zijn voornaamste tegenstrever. "Oh, man, that's crazy", luidde zijn eerste oordeel in gesprek met Verstappen.

Na de podiumceremonie toonde de Brit zich echter iets milder en was zijn kritiek meer overwogen. "Ik heb het nog niet in detail kunnen bekijken, ze lieten het achter het podium alleen snel zien op het scherm. Maar het is in ieder geval wel teleurstellend voor het team. We hadden hier een goede kans op een een-tweetje en dat blijft toch het ultieme doel. Valtteri (Bottas, red.) heeft dit weekend ook heel solide gereden, zoals hij eigenlijk het hele jaar al doet."

Hamilton verbaast zich dan ook nog steeds over de magere straf voor Vettel. De Duitser kreeg voor zijn actie 'slechts' vijf seconden tijdstraf en kwam daardoor als vijfde over de meet, nog twee plaatsen voor Bottas. "Het weegt niet tegen elkaar op, wanneer je de race van iemand anders verknalt en dan nog weer kunt terugkomen en zelfs nog voor het slachtoffer kunt finishen. Dat zou eigenlijk niet moeten mogen. Je zou niet voor de persoon moeten kunnen eindigen die ze zelf uit de wedstrijd hebt getikt", is zijn mening helder.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365485/hamilton-tevreden-maar-verbaasd-over-magere-straf-vettel/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.