Ga naar inhoud

Renault introduceert langverwachte nieuwe MGU-K in Oostenrijk


dreka

Aanbevolen Berichten

Renault introduceert langverwachte nieuwe MGU-K in Oostenrijk

f1-french-gp-2018-daniel-ricci.jpg
Door: Mark Bremer


De Franse fabrikant heeft een flinke tijd gewerkt aan de specificatie van het merk. Renault heeft de ontwikkeling nu afgerond zodat de nieuwe versie geschikt is om in te zetten door de drie teams. Renault F1-baas Cyril Abiteboul stelde echter dat een van de teams voor de Oostenrijkse GP heeft gekozen om gebruik te blijven maken van de oude versie.

Een van de complicaties onder de huidige reglementen is dat coureurs per seizoen slechts twee exemplaren mogen gebruiken voordat gridstraffen uitgedeeld worden. Zowel McLaren als Red Bull kan ervoor kiezen om de resultaten van het fabrieksteam af te wachten voordat zij de nieuwe MGU-K zelf gaan inzetten.

“Het is beschikbaar voor alle auto’s die het willen”, aldus Abiteboul in gesprek met Motorsport.com. “Het komt voor dat niet alle teams ervoor kiezen om de nieuwe specificatie te gebruiken. Het is een versie waar we lang naar uitgekeken hebben, maar het is wel problematisch dat teams ervoor kiezen het niet te gebruiken. Ze gebruiken dan de oudere MGU-K met een groter risico op problemen met de betrouwbaarheid. Het is onze filosofie om de keuze van de teams te accepteren.”

De update komt direct nadat fabrieksrijder Carlos Sainz in de slotfase van de Franse GP te maken kreeg met een defecte MGU-K. “Het is een fragiel onderdeel en we hebben er bewust voor gekozen om de levensduur te verlengen. We wisten dat er een nieuwe versie zou komen die betere prestaties levert, beter binnen het pakket past en qua betrouwbaarheid verder is. Het is twee ronden te laat voor die MGU-K maar volgend weekend komt er een nieuwe. Dat gezegd hebbende is het niet slecht. We pushen echt op de limiet en zijn bereid risico’s te nemen.”

Met medewerking van Adam Cooper

Bron https://nl.motorsport.com/f1/news/renault-mguk-oostenrijk-redbull-mclaren/3129309/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.