Ga naar inhoud

Pedrosa wist in 2016 al van naderend vertrek bij Honda


dreka

Aanbevolen Berichten

Pedrosa wist in 2016 al van naderend vertrek bij Honda

321190.jpg

Dani Pedrosa wist "min of meer" twee jaar geleden al dat hij aan het eind van dit seizoen afscheid zou nemen van het Repsol Honda MotoGP-team. De Spanjaard maakt na dit seizoen plaats voor Jorge Lorenzo.

Pedrosa debuteerde in 2006 bij het Japanse merk in de MotoGP en reed zijn hele carrière voor Repsol Honda. Even leek hij in 2017 de vervanger van Jorge Lorenzo te worden bij Yamaha, maar toen dat afketste bleef Pedrosa op de tweede viool spelen als teamgenoot van Marc Marquez. Na een matige start van 2018, veroorzaakt door blessures, maakte Honda begin deze maand bekend dat Lorenzo aangetrokken is als vervanger voor Pedrosa.

Die liet op zijn beurt weten al ongeveer twee jaar te weten dat hij aan het eind van dit seizoen zou vertrekken bij Honda. "Min of meer [was dat besloten], ja. Het is natuurlijk een lange periode, maar het begon twee jaar geleden allemaal", zei hij. "Twee jaar geleden, met de andere mensen in het team, was het al min of meer duidelijk. Ik heb ook min of meer gezegd dat dit zou gebeuren, het is een beslissing die in overleg genomen is. Het komt natuurlijk harder binnen als het moment daar is, maar het was vooraf al besproken. Het is voor mij goed om naar iets anders te kijken en dit is een goed moment om dat te doen. Het is vrij simpel en niet zo gecompliceerd als soms gedacht wordt."
Marquez: "Pedrosa blijft racen"
Hoewel Pedrosa zijn toekomst nog niet veiliggesteld heeft, lijkt het erop dat hij richting een deal met een door Petronas gesteund Yamaha-project gaat nadat hij in Barcelona geen uitspraken kon doen over zijn toekomst. Gevraagd naar wat Pedrosa volgend seizoen gaat doen, zei zijn teamgenoot Marc Marquez te denken dat hij blijft racen. "Ik voel dat hij blijft racen. Om in de MotoGP met een goed project door te gaan, heeft hij maar een optie. Iedereen wat die mogelijkheid is, maar dat zegt mijn gevoel. Ik weet het natuurlijk ook niet."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/motogp-nieuws/365508/pedrosa-wist-in-2016-al-van-naderend-vertrek-bij-honda/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.