Ga naar inhoud

Red Bull Racing weigert nieuwe MGU-K van Renault te gebruiken


dreka

Aanbevolen Berichten

Red Bull Racing weigert nieuwe MGU-K van Renault te gebruiken

5b2d4ac0a2a14a55ee6a89d91134681aba5f732f

Na lang wachten is de nieuwe MGU-K van Renault eindelijk beschikbaar. Red Bull Racing heeft aangegeven hier echter geen gebruik van te gaan maken tijdens de Grand Prix van Oostenrijk aankomend weekend. Het team weigert deze in te zetten ondanks advies van Renault aan zowel Red Bull Racing als McLaren. Het Oostenrijkse team zit uiteraard niet te wachten op gridpenalties en blijft voorlopig de oude versie gebruiken.

Die oude versie is een 2017-model van het KERS-systeem, die al het hele seizoen wordt gebruikt door Red Bull Racing, zo meldt het Spaanse Marca. Cyril Abiteboul: "De nieuwe MGU-K is vanaf Oostenrijk beschikbaar voor alle Renault-aangedreven wagens. Het kan voorkomen dat niet alle teams de nieuwe specificatie gaan gebruiken. Het is wel een onderdeel waar we allemaal zo lang naar uit hebben gekeken om eindelijk te hebben."

Volgens berichten in de paddock van Frankrijk gaat Renault zelf de nieuwe MGU-K op de wagens zetten, net als McLaren. Red Bull Racing wil voor haar thuisrace logischerwijs geen penalties incasseren. Abiteboul noemt dat een probleem: "Het is een probleem als iemand ervoor kiest dat niet te gaan gebruiken. Dit betekent dat die coureur of het team ervoor kiest om de oude specificatie van de MGU-K te gebruiken, en daar kleven grote betrouwbaarheidsrisico's aan vast. Het is echter onze filosofie om de keuzes van de teams te accepteren ondanks dat ze alle informatie hebben."

Bron https://www.f1today.net/nl/nieuws/f1/239369/red-bull-racing-weigert-nieuwe-mgu-k-van-renault-te-gebruiken
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.