Ga naar inhoud

Teams akkoord met aero-veranderingen voor 2019


dreka

Aanbevolen Berichten

Teams akkoord met aero-veranderingen voor 2019

321589.jpg

De Formule 1-teams zijn akkoord met de aerodynamische veranderingen voor het seizoen 2019. Enkel de F1 Strategy Group moet nog formeel goedkeuring verlenen. Dat stelt sportief directeur Ross Brawn.

De huidige generatie Formule 1-bolides gaat harder dan ooit tevoren, maar inhalen blijkt nagenoeg onmogelijk. In een poging het spektakel te vergroten worden komend jaar veranderingen doorgevoerd aan de aerodynamica. De vleugels en brake ducts worden eenvoudiger om turbulente lucht achter de wagens te verminderen. Doordat de reglementswijzigingen er snel doorheen gedrukt moest worden vanwege de deadline op 30 april, ontstonden er enkele mazen in de wet. Die zijn inmiddels gedicht en alle teams zijn tevreden met het huidige regelboek.

"De teams wilden graag weten wat er speelde en ik denk dat iedereen goed meegewerkt heeft", zei Brawn in gesprek met Motorsport.com. "Het concept moest wat verfijnd worden. Dat is inmiddels gebeurd. Iedereen realiseert zich dat we geen onzekerheid willen. Voor zover ik weet is alles nu op orde."
Goede testcase
De sportief directeur van de Formule 1 benadrukte dat de nieuwe regels niet alleen nuttig zijn met het oog op de grotere veranderingen die in 2021 gaan plaatsvinden, ook is het een testcase voor de samenwerking tussen de teams, de FIA en de engineers die Liberty Media heeft aangesteld. "Dit is een goede kans om ervoor te zorgen dat we de goede kant op gaan. Het draagt zelf bij [aan een betere sport] maar het geeft ons ook betere feedback over de concepten die we najagen voor de toekomst. De FIA schrijft de reglementen en leeft ze na, dat is hun rol en verantwoordelijkheid.

Met medewerking van F1-verslaggever Adam Cooper.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365534/teams-akkoord-met-aero-veranderingen-voor-2019/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.