Ga naar inhoud

Newey: "Stap naar Honda ook goed voor Mobil 1


dreka

Aanbevolen Berichten

Newey: "Stap naar Honda ook goed voor Mobil 1

321592.jpg

 Technisch directeur Adrian Newey denkt dat de beslissing van zijn team Red Bull Racing om per 2019 van Renault naar Honda over te stappen als motorleverancier ook gunstig is voor haar brandstofpartner Mobil 1.

De Renault-krachtbron wordt ontwikkeld met BP/Castrol als brandstofpartner. Red Bull maakt echter geen gebruik van de producten van deze firma, aangezien het een samenwerking met Mobil 1 heeft. "Ook voor hen [Mobil 1] is het denk ik een uitstekende stap", zegt Newey tegen Mobil 1 The Grid over de switch van Red Bull naar Honda-power per 2019.

"Met de Renault-motor heeft Mobil 1 het geweldig gedaan, aangezien het enigszins beperkt was in de toegang tot de testbank", vervolgt Newey. "Ze moesten olie ontwikkelen voor een motor die eigenlijk was gebouwd voor andere brandstof- en olieproducenten. De overstap naar Honda geeft Mobil 1 denk ik veel meer vrijheid om samen te werken met de fabrikant. Ze kunnen invloed hebben op het ontwerp van de motor, in plaats van alleen maar een product te maken dat geschikt is voor een al bestaande motorspecificatie."

Newey kijkt uit naar de samenwerking met Honda en is Renault dankbaar voor de behaalde successen. "Honda heeft een geweldige staat van dienst in de Formule 1 en heel innovatieve ingenieurs. Dat is voor ons ontzettend positief. Het is iets waar we echt naar uitkijken", zegt hij. Met Renault veroverde Red Bull tussen 2010 en 2013 vier keer de rijders- en constructeurstitel. "Renault heeft geweldig werk verricht in het V8-tijdperk", aldus Newey.

"Ze stonden echt open voor het ontwikkelen van zaken zoals de geblazen uitlaat, die ons enorm heeft geholpen. We hebben dus een uitstekende relatie met ze gehad", blikt Newey terug. "Meer recent, in het hybride-tijdperk, zijn we een klant van hen geworden en focussen ze zich veel meer op hun eigen team. De mogelijkheid om nauw samen te werken met een fabrikant in plaats van het te moeten doen met hetgeen je gegeven wordt is heel verleidelijk."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365539/newey-stap-naar-honda-ook-goed-voor-mobil-1/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.