Ga naar inhoud

Hockenheim ontbreekt op Formule 1-kalender 2019


dreka

Aanbevolen Berichten

Hockenheim ontbreekt op Formule 1-kalender 2019

321594.jpg

 Het nieuws hing al een tijdje in de lucht maar nu heeft de circuitdirectie het nieuws bevestigd: de Hockenheimring staat niet op de Formule 1-kalender van 2019.

Dit seizoen staat de Grand Prix van Duitsland wel op de Formule 1-kalender, maar in 2019 reist het circus net als in 2015 en 2017 niet af naar onze Oostenburen. Jörn Teske, marketingbaas van de Hockenheimring, bevestigde het nieuws tegenover Sport Bild. "Uiteraard werken we er nu al aan om de Formule 1 in het jaar 2020 terug te halen", sprak hij vol ambitie over de toekomst. "De verwachtingen voor volgend jaar lagen te ver uit elkaar. We konden geen gemeenschappelijk rendabel model vinden. Daarom kijken we des te meer uit naar de race van dit jaar."

Tussen 2008 en 2013 wisselden de Hockenheimring en de Nürburgring de organisatie van de Duitse GP af. Daarna werd de race om het jaar verreden, met name omdat de circuits de hoge kosten niet kunnen opbrengen. Nürburgring-baas Mirco Markfort zei in gesprek met Motorsport.com open te staan voor een terugkeer: "We hebben Liberty Media proactief benaderd maar de Formule 1 kan enkel onder nieuwe voorwaarden terugkeren."

De Formule 1 lijkt wel op weg naar Miami voor een tweede race op Amerikaanse bodem.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365546/hockenheim-ontbreekt-op-formule-1-kalender-2019/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.