Ga naar inhoud

Red Bull en Honda moeten plooien motordeal nog gladstrijken


dreka

Aanbevolen Berichten

Red Bull en Honda moeten plooien motordeal nog gladstrijken

321593.jpg

 De laatste puntjes in het contract tussen Red Bull Racing en de nieuwe motorleverancier Honda moeten nog op de i worden gezet. De deal moest zo snel tot stand komen dat nog niet alle details besproken zijn.

Het Formule 1-team uit Milton Keynes heeft afgelopen week een intentieverklaring met Honda getekend. Dat is eenzelfde overeenkomst als de Japanners vorig jaar met Sauber sloten, maar die later door de nieuwe teameigenaren weer werd ontbonden. Red Bull wilde meer tijd nemen om de motorleverancier voor 2019 te bepalen maar door de druk van Renault moest de knoop eerder worden doorgehakt. Daardoor was er niet meer voldoende tijd om het contract met Honda tot in detail af te ronden.

Honda Motorsport-baas Masashi Yamamoto bevestigde: "Wat als eerste besproken en besloten is, is dat wij de motor gaan leveren. Alle details met betrekking tot contracten worden vanaf nu besproken. De komende maanden gaan we de details van alle factoren van het contract door."

Teambaas Christian Horner liet weten dat vooral commerciële voordelen en de strategie voor de lange termijn een rol speelden in de keuze voor Honda: "We betalen niet de bedragen die we aan Renault betalen maar er is sprake van kosten wanneer je testbanken, versnellingsbakken en andere hardware nodig hebt. Het nettoresultaat is positief maar we investeren om de prestaties verder te verbeteren. Dat is strategisch gezien voor ons van belang. We kijken met deze samenwerking ook al richting 2021, om te zien of we de juiste partner voor de toekomst te pakken hebben."

De bereidheid om samen te werken en het geloof dat dit de beste oplossing is voor beide partijen zijn fundamentele factoren waardoor het onwaarschijnlijk is dat er de komende maanden nog iets gaat veranderen zoals bij Sauber gebeurde. De Zwitserse formatie wisselde van management en zocht naar een motorpartner met meerdere teams die als benchmark konden dienen. Yamamoto zei daarover: "We realiseerden ons dat er veranderingen plaatsvonden. Het is niet zo dat er ruzie was of zoiets, er was geen discussie. We besloten dat het voor beide partijen beter was om niet verder te gaan."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365542/red-bull-en-honda-moeten-plooien-motordeal-nog-gladstrijken/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.