Ga naar inhoud

Rossi neemt in Assen geen genoegen met derde plaats


dreka

Aanbevolen Berichten

Rossi neemt in Assen geen genoegen met derde plaats

321661.jpg

Valentino Rossi hoopt op zijn geliefde TT Circuit in Assen afscheid te nemen van een reeks derde plaatsen. De coureur kwalificeerde zich als derde voor de race achter Marc Marquez en Cal Crutchlow en heeft ondanks een crash in de vierde training vertrouwen voor de race.

Tijdens de races in Le Mans, Mugello en recentelijk Barcelona finishte Rossi op de derde plaats. In Assen, waar Rossi al tien keer de hoogste trede op het podium mocht beklimmen, wil hij echter afscheid nemen van de reeks derde plaats. Zaterdag vertelde Rossi: "Ik zou dolgraag een stap maken [vanaf de derde plaats], toen ik jong was won ik veel races en vertelde ik mezelf dat het ook prima zou zijn om met twintig punten of meer naar huis te gaan. Dat was prima. Ik heb dit jaar nog geen een keer meer punten gehaald en dat zou ik nu graag veranderen. Ondanks dat is het nog altijd mooi om op het podium te staan. Maar ik doe m'n best, al zijn er veel snelle rijders hier."

Gevraagd naar de kwalificatie was Rossi tevreden met de derde plaats achter Crutchlow en Marquez. "Het was goed, normaal zijn er twee of drie groepen op dit circuit maar vandaag zaten we met z'n allen in één groep. Hier op Assen kun je het verschil maken met een goede slipstream vanaf Bocht 4 [Strubben] en iedereen wachtte daarop. Op dat moment moet je het goede gevoel hebben, maar je moet ook een beetje geluk hebben. Je moet de juiste positie hebben. Maar zoals altijd heb ik veel plezier gehad op Assen, de snelle ronde was erg enerverend."

Ondanks het behalen van de eerste rij, was Rossi even daarvoor niet heel gelukkig in de vierde training. "In de vierde training had ik problemen, ik was te langzaam en had verwacht iets sterker te zijn", vervolgde hij. "Ik maakte een klein foutje in de snelle bocht en ik kwam iets te snel in de bocht waardoor ik de voorkant verloor. Ik had nog steeds twaalf minuten om iets te doen, maar ik had niet de goede banden. Ik ben met de harde voorband gaan rijden, reed wat ronden en probeerde het te begrijpen. In de kwalificatie had ik het goede gevoel weer te pakken na de eerste run, ik wist dat alles beslist zou worden in de tweede run. Ik had een goede positie en kon zonder fouten een goede run neerzetten. De eerste rij is perfect voor de race."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/motogp-nieuws/365640/rossi-neemt-in-assen-geen-genoegen-met-derde-plaats/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.