Ga naar inhoud

Mediaspelers die gratis streamen zijn illegaal


vogelaar

Aanbevolen Berichten

‘Mediaspelers die gratis streamen zijn illegaal’

Een verkoopverbod voor mediaspelers die gratis films, series en betaalzenders kunnen streamen ligt in Nederland voor de hand. Dat lijkt het Europese Hof van Justitie te gaan beslissen.
 
‘Mediaspelers die gratis streamen zijn illegaal’
Foto ANP

Het illegaal verklaren van dit soort mediasspelers ligt voor de hand nu de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie dit advies aan de rechters heeft gegeven in de zaak van mediaspeler Filmspeler. De Nederlandse rechtbank vroeg het Europese Hof om advies in deze zaak. Via speciale software kan men via deze mediaspeler gratis naar films en series kijken waar eigenlijk voor betaald moet worden. De zaak Filmspeler is belangrijk voor een mogelijk verkoopverbod op andere mediaspelers met soortgelijke mogelijkheden. De advocaat-generaal vindt dat de verkoper van de Filmspeler wist dat het linken naar auteursrechtelijk beschermd content illegaal is. Tevens had hij met de verkoop van de mediaspeler een financieel eigen belang.

 

Zelf installeren

De meeste van dit soort mediaspelers werken met Kodi software. Mogelijk verbod op mediaspelers als Filmspeler betekent niet dat deze software in Nederland illegaal wordt. Wel is het aannemelijk dat als het Europese Hof het advies van de advocaat-generaal overneemt de verkoop van vooraf geïnstalleerde mediaspelers die direct uit de doos illegaal streamen mogelijk maakt verboden wordt. Ook lijkt een verbod op kant en klare softwarepakketten die door kopers zelf geïnstalleerd moeten worden een soortgelijk illegaal predicaat te krijgen. Een verbod op mediaspelers met daarop alleen de Kodi-software zonder zogenaamde add-ons die het illegaal kijken van films, series en betaalzenders mogelijk maken, lijkt door de onderbouwing van het advies niet voor de hand te liggen.

Bron:TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welke boxen kunnen recht uit de doos gratis streamen?

Daar zit toch al 'n andere partij tussen dus zo uit de doos is het niet.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.