Ga naar inhoud

Ricciardo: "Het had eerlijker kunnen worden aangepakt


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo: "Het had eerlijker kunnen worden aangepakt"

321654.jpg

 Daniel Ricciardo is niet blij met het feit dat teamgenoot Max Verstappen weigerde hem een slipstream te geven aan het einde van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Australiër bleef uiteindelijk steken op de zevende tijd en eindigde daarmee nog achter Haas-rijder Romain Grosjean.

Ricciardo liet in de slotfase van de kwalificatie even zijn snelheid zakken, zodat Verstappen hem kon passeren en hem een slipstream kon geven, nadat hij de Nederlander eerder van een sleepje had voorzien. De Limburger liet vervolgens op de boordradio weten hier geen trek in te hebben, omdat het dit weekend Ricciardo zijn beurt was op voorop te rijden. Een week geleden in Frankrijk was Verstappen degene die als eerste naar buiten ging in Q3.

"Ik ben hier niet echt van onder de indruk, als ik eerlijk ben", zei Ricciardo na de kwalificatie voor de camera's. "We hadden drie runs en ik was de hele tijd voor iemand anders een gat in de lucht aan het slaan. Ik denk dat het eerlijk was geweest als we ieder een run hadden gekregen. Ik ben hier niet al te blij mee. We hadden dit eerlijker kunnen aanpakken."

"We zijn hier dit weekend niet echt snel geweest", meldde hij verder bij Ziggo Sport. "We hadden verwacht hier sneller te zijn, aangezien we hier vorig jaar een redelijk goede snelheid hadden. En dit jaar hebben we een betere auto, dus we dachten dat we hier wel meer konden doen dan we uiteindelijk hebben gedaan. Maar over een enkele ronde genomen was de snelheid er gewoon niet. Er waren nog een aantal andere zaken waar ik niet zo blij mee ben, maar de snelheid was er ook niet." Over de 'party mode' in de Renault-motor zei hij: "Ik heb daar niet echt wat van gemerkt. Ik was de hele tijd bezig om iemand anders uit de wind te rijden."

Ricciardo verwacht zondag flink te moeten knokken om naar voren te kunnen komen: "Misschien dat het feit dat we op de supersoft starten ons iets zal helpen ten opzichte van de rest, maar voor de rest zullen we gewoon hard moeten vechten."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365633/ricciardo-het-had-eerlijker-kunnen-worden-aangepakt/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.