Ga naar inhoud

Horner looft Verstappen: "Zeer volwassen race van Max"


dreka

Aanbevolen Berichten

Horner looft Verstappen: "Zeer volwassen race van Max"

321671.jpg

 Christian Horner is na afloop van de Oostenrijkse Grand Prix vol lof over de verrichtingen van Max Verstappen. Volgens de teambaas van Red Bull Racing was het bandenmanagement van de Nederlander indrukwekkend en van doorslaggevend belang.

Waar onder meer Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo te maken kregen met extreme slijtage en daardoor nogmaals naar binnen moesten, kon Verstappen de race op versleten softs voltooien. Volgens Horner heeft dit vooral met een speciale aanpak van zijn pupil te maken. "Het ontstaan van blaren was voorafgaand aan de race niet verwacht. Maar vooral in de laatste twee bochten kregen de banden erg veel te verduren", trapt Horner af in gesprek met Sky Sports.

"Dat is precies het gedeelte van de baan waarin Max erg 'aardig' voor de banden was. Hij ging in die rechtse bochten even van het gas en maakte die verloren tijd wel weer goed op de andere delen van het circuit. Het was een zeer, maar dan ook echt zeer volwassen race", komt de Brit loftuitingen tekort voor Verstappens vierde Formule 1-zege.
'Was duidelijk dat we naar binnen moesten'
Volgens Horner slaagde Verstappen er zelfs in de temperatuur van de kritieke linkerachterband lager te houden dan de temperatuur van het rubber aan de rechterband. "Ongelooflijk, maar hij hield de linkerachterband inderdaad iets koeler. En dan is juist de band waar de meeste druk op komt. Dan maakt het zijn van kant zoals gezegd echt een zeer volwassen optreden."

De andere kant van het verhaal bestaat uit de tactiek van Red Bull Racing. Het team reageerde alert op de Virtual Safety Car en haalde zowel Verstappen als ook Daniel Ricciardo meteen binnen. Het leverde de Limburger uiteindelijk een cruciaal voordeel op, vooral ten opzichte van Hamilton die niet naar binnen ging. "Ik was daar eigenlijk best verbaasd over. Het was een duidelijk gegeven dat je op dat moment naar binnen moest", geeft hij nog ook direct nog even een kleine sneer richting zijn collega's van Mercedes.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365663/horner-looft-verstappen-zeer-volwassen-race-van-max/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.