Ga naar inhoud

Rossi kritisch op Dovizioso: "Zijn actie was niet slim


dreka

Aanbevolen Berichten

Rossi kritisch op Dovizioso: "Zijn actie was niet slim

321681.jpg

 Valentino Rossi heeft collega Andrea Dovizioso al schuldige aangewezen dat hij het podium niet haalde in de Dutch TT in Assen. Volgens Rossi zou zijn landgenoot te agressief gereden hebben.

Terwijl Marquez in de slotfase van de race erin slaagde een gat te slaan ten opzichte van een kopgroep van zes rijders, zat Rossi midden in het gevecht om de tweede plaats tot de start van de laatste ronde. Nadat hij Dovizioso passeerde in de Geert Timmer Bocht, counterde de Ducati-rijder in de Haarbocht. Dit ging echter niet zonder dat hij Rossi naast de baan dwong. Rossi viel daardoor terug tot de zesde plaats en kon in de laatste ronde alleen Cal Crutchlow nog weer inhalen en moest zodoende genoegen nemen met de vijfde plaats.

Rossi deed de actie van Dovizioso af als "niet slim" omdat zowel Alex Rins als Maverick Viñales de kans kregen om naar het podium te gaan achter winnaar Marquez. "Ik ben zeker teleurgesteld omdat ik denk dat ik op het podium had kunnen staan, maar uiteindelijk werd ik vijfde", vertelde Rossi. "Tijdens de race probeerde ik te controleren omdat ik de zachte achterband had, ik weet dat we op de limiet reden en ik heb geprobeerd om in de eerste groep te blijven."

Hij vervolgde: "Met twee ronden te gaan was het mijn tijd om aan te vallen en ik zat in een goede positie. Ik had weer op het podium kunnen eindigen. Maar Dovizioso probeerde me in de eerste bocht in te halen, ik was heel sterk op het rempunt. Helaas was hij te snel en moest ik helemaal naast de baan gaan."

Rossi beoordeelde de actie van Dovizioso als zeer agressief. "Het was een agressieve inhaalactie, maar dat hebben we vandaag veel gezien. Daar zijn minimaal 25 voorbeelden van. Voor mij was het strategisch gezien niet de beste keuze, zowel ik als Dovi hadden op het podium kunnen staan en nu hebben we veel verloren. We werden vierde en vijfde. Dat was jammer, maar zo is het nu eenmaal."
Dovizioso: "Rossi maakte verkeerde beslissing"
Dovizioso begreep de ergernis van Rossi vanwege het verliezen van de podiumfinish, maar vond ook dat de Yamaha-rijder een verkeerde beslissing maakte door hem via de buitenkant aan te vallen bij Bocht 1. "Als ik in dezelfde situatie als Valentino gezeten zou hebben, zou ik niet zo over de limiet gegaan zijn", vertelde Dovi. "Ik denk dat hij de verkeerde beslissing maakte. Als je aan de buitenkant twee keer de rem loslaat wanneer een van de beste remmers aan de binnenkant zit, denk ik dat het een slecht idee is aan het eind van de race. Dit is wat er gebeurde. Ik vind het spijtig, maar het is de realiteit. We wilden beiden als eerste uit Bocht 1 komen, maar hij zat aan de buitenkant maar ik controleerde het remmen."

Met medewerking van Jamie Klein

Bron https://www.gpupdate.net/nl/motogp-nieuws/365670/rossi-kritisch-op-dovizioso-zijn-actie-was-niet-slim/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.