Ga naar inhoud

Stroll ontvangt tijdstraf voor negeren blauwe vlaggen


dreka

Aanbevolen Berichten

Stroll ontvangt tijdstraf voor negeren blauwe vlaggen

f1-austrian-gp-2018-lance-stro.jpg

Door: Erwin Jaeggi Journalist

Lance Stroll heeft een tijdstraf van tien seconden gekregen voor het negeren van blauwe vlaggen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De Canadees zakt hierdoor in de race-uitslag van de dertiende naar de veertiende plek.

Stroll maakte met nog vier ronden in de race te gaan een pitstop voor nieuwe banden en keerde voor Sergio Perez terug op de baan. De Williams-coureur kreeg vervolgens van zijn team te horen dat hij moest proberen om vóór de Mexicaan te blijven. Hij kreeg ondertussen echter wel blauwe vlaggen gezwaaid.

“Lance ging een vrij lange tijd niet aan de kant”, zei wedstrijdleider Charlie Whiting na de race tegen onder andere Motorsport.com. “Maar hij reed ook op nieuwe banden. We kunnen die situatie wel begrijpen, maar ik denk dat hij alsnog ruimte had moeten maken.”

De stewards konden het niet waarderen dat Stroll een instructie van het team verkoos boven een instructie van de wedstrijdleiding en gaven hem bovenop de tijdstraf drie strafpunten op zijn licentie. In een statement laten zij weten: “De coureur van auto nummer 18 heeft toegegeven de vlaggen, lichtpanelen en lichten op zijn stuur te hebben gezien. Hij heeft verklaard dat zijn team hem had opgedragen om te proberen zichzelf te ‘unlappen’ en dat hij pas het advies kreeg om auto nummer 11 voorbij te laten nadat hij bijna een ronde lang vlaggen en lichten getoond had gekregen. De reden waarom we hem drie strafpunten geven is dat de blauwe vlaggen nog specifiek genoemd zijn tijdens de rijdersbriefing op vrijdagavond en nog een keer bevestigd zijn in de notities van de racedirectie, waarin staat dat een auto bij de eerstvolgende mogelijkheid aan de kant moet. In dit geval heeft de coureur besloten om een instructie van het team prioriteit te geven boven de regels en instructies van de racedirectie.”

Met medewerking van onze Formule 1-reporter Adam Cooper

Bron https://nl.motorsport.com/f1/news/stroll-tijdstraf-negeren-blauwe-vlaggen/3133537/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.