Ga naar inhoud

Bandenslijtage verrast Pirelli, 'onbestuurbare' auto Sainz


dreka

Aanbevolen Berichten

Bandenslijtage verrast Pirelli, 'onbestuurbare' auto Sainz

321705.jpg

 Voor Pirelli kwam de extreme bandenslijtage tijdens de Oostenrijkse Grand Prix als 'een verrassing'. Mario Isola, de Formule 1-voorman van het bandenmerk, zegt dat de slijtage onderdeel is van de sport, maar erkent dat het minder extreem hoort te zijn dan dat afgelopen weekend het geval was.

"Vorig jaar hadden teams op dit circuit ook met veel blaren op de band te maken. We wisten dus wel dat dit een potentieel zware baan voor de banden was", verduidelijkt Isola tegenover Motorsport.com. "Teams weten hoe ze daarmee moeten omgaan, maar het moet niet te ver gaan. Wij willen namelijk geen situatie waarin het één en al blaren zijn en we geen fatsoenlijke race meer hebben. Teams moeten het kunnen managen, desnoods met een extra stop, maar het moet niet compleet bepalend voor de uitslag van de race."

Volgens Isola kwam de onverwacht heftige bandenslijtage op de Red Bull Ring vooral hoge temperaturen op de zondag. "Het was zondag veel warmer dan tijdens de trainingen op vrijdag. Daarnaast had het ook deels met de afstelling van de auto te maken. Zo had Verstappen volgens mij blaren op de voorbanden en hadden andere coureurs vooral problemen aan de achterkant", legt hij ook een deel van de verantwoordelijkheid van de teams en coureurs neer.
Sainz wil actie zien van Renault
Eén van de coureurs met grote problemen was Carlos Sainz. Hij noemde zijn Renault in de slotfase zelf 'onbestuurbaar'. "Jammer genoeg kregen wij na vijf ronden op iedere compound, behalve de supersofts, al te maken met die blaren. We leken hier op voorhand één van de snellere middenmoters te zijn, maar na vijf ronden op de softs was die potentie al weg. Dit moeten we goed analyseren, want de auto was eigenlijk 55 van de zeventig ronden slecht bestuurbaar."

De Spanjaard heeft zijn rijstijl nog wel zoveel mogelijk aangepast, maar maant ook het Franse team tot actie. "Ik denk dat we dit voor Silverstone nog moeten onderzoeken. Het is ook niet de eerste keer, onze auto is sowieso niet bepaald vriendelijk voor de banden. Maar deze zondag was het echt onze grootste beperking, het punt waarop we verloren ten opzichte van de anderen."

Sainz vindt met zijn oproep meteen gehoor bij teambaas Cyril Abiteboul. Hij ziet de urgentie van het probleem ook in en wil nog voor de Engelse Grand Prix meer duidelijkheid. "Het kwam als een grote verrassing voor mij, al heeft onze auto inderdaad vaker problemen gehad met extreme bandenslijtage, zeker op circuits met veel snelle bochten. Met Silverstone op komst heeft het oplossen van dit probleem dan ook onze hoogste prioriteit", onderkent Abiteboul het belang van een snelle oplossing in gesprek met Motorsport.com.

Met medewerking van Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365697/bandenslijtage-verrast-pirelli-onbestuurbare-auto-sainz/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.