Ga naar inhoud

Eric Boullier stapt op als teambaas McLaren


dreka

Aanbevolen Berichten

Eric Boullier stapt op als teambaas McLaren

321722.jpg

 Eric Boullier is niet langer de teambaas van McLaren. Boullier stapt op na de tegenvallende resultaten van het team van Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso.

Het team uit Woking kende drie dramatische seizoenen met de Honda-motor, maar ook na een wissel naar Renault vallen de resultaten enorm tegen. McLaren was de voorbije wedstrijden het voorlaatste team op de grid en scoorde tot op heden slechts 44 punten. Daarmee staat het zesde in de stand bij de constructeurs.

Er waren al langer speculaties over de toekomst van teambaas Boullier, nadat ook al technisch directeur Tim Goss werd ontslagen. Enkele dagen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië stapt de Fransman nu op. "Ik ben heel trots om vier jaar lang met zo'n briljant team te hebben gewerkt, maar ik erken dat dit het juiste moment is voor mij om op te stappen", meldde Boullier woensdagochtend in een mededeling van McLaren. "Ik wil iedereen bij McLaren het beste wensen voor de rest van het seizoen en voor de toekomst."

"De prestaties van de MCL33 in 2018 beantwoorden niet aan de verwachtingen", aldus CEO Zak Brown. "Dat is niet de fout van de honderden hardwerkende mannen en vrouwen bij McLaren, maar de oorzaken zijn structureel en die vereisen een grote verandering van binnenuit. Met deze aankondiging zullen we die problemen vol aanpakken. Ik zou in naam van het gehele team Eric willen bedanken voor zijn bijdrage aan McLaren en ik wens hem veel succes in de toekomst."

Simon Roberts, de COO van het team, zal nu waken over de productie, engineering en logistiek. Andrea Stella wordt benoemd tot Performance Director en is verantwoordelijk voor de operaties van het team op het circuit. Adviseur Gil de Ferran bekleedt vanaf Silverstone de functie van sportief directeur om te waken over de prestaties van de wagen.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365727/eric-boullier-stap-op-als-teambaas-mclaren/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.