Ga naar inhoud

Gemeente Zandvoort bereid geld te steken in komst Formule 1


dreka

Aanbevolen Berichten

Gemeente Zandvoort bereid geld te steken in komst Formule 1

321719.jpg

De gemeente Zandvoort vindt dat het best wat geld mag kosten om de Formule 1 naar het lokale circuit te halen. De meerderheid van de gemeenteraad kan zich daarin vinden.

De terugkeer van de Grand Prix van Nederland is de droom van velen, zowel in het oosten als in het westen van het land. Circuit Zandvoort en het TT Circuit van Assen werken allebei aan plannen om de koningsklasse van de autosport naar Nederland te halen. Waar de gemeente Assen niet bereid is gemeentegeld te investeren in het project, schaart Zandvoort zich achter de plannen van het duinencircuit. Tijdens de Voorjaarsnota kwam het onderwerp ter sprake en diende de VVD een motie in. Nagenoeg alle partijen konden zich vinden in het plan om geld vrij te maken. De hoogte van het bedrag wordt op een later moment besproken.

VVD-fractievoorzitter Martijn Hendriks gaf een vurig pleidooi voor het beschikbaar stellen van een budget: "Wij beschikken over de strategisch investeringsagenda waarin we allerlei projecten op het gebied van ruimtelijke inrichting en economie en woon- en leefomgeving stimuleren maar een groot project zoals de terugkeer van een Formule 1 komt er niet in voor. En dat terwijl juist die terugkeer van de Formule 1 wel van grote toeristische en economische waarde is voor onze gemeente en voor de regio. En dan komt er ook een stukje emotie bij kijken nadat we afgelopen zondag Max Verstappen hebben zien winnen in Oostenrijk. En dat we, ik denk dat ik bijna namens iedereen kan spreken, het gevoel hadden van: 'Nou, wat zou het toch mooi zijn als dat hier in Zandvoort kan gebeuren'."

Hendriks legt uit waar het geld aan besteed moet worden: "Door de terugkeer van de Formule 1 op te nemen in de strategisch investeringsagenda kunnen we geld vrij maken om lobbywerkzaamheden mogelijk te maken en later ook te bekijken wat die gemeentelijke bijdragen, zij het financieel zij het met ambtelijke inzet, kunnen zijn om die terugkeer van de Formule 1 definitief mogelijk te maken."

Concurrentie met Assen
Hij noemde tevens de directe concurrentie met het TT Circuit in Assen, dat eveneens plannen heeft om de koningsklasse van de autosport naar Nederland te halen: "We zijn eigenlijk in concurrentie met de gemeente Assen en die gemeente heeft in haar coalitieakkoord staan: 'Goede zaak dat die Formule 1 terugkomt, maar het mag de gemeente geen cent kosten'. Dan kunnen wij als de gemeente voor de grote steun die wij hier hebben voor de Formule 1, die ambitie nog eens even duidelijk benadrukken dat wat ons betreft een substantiële bijdrage van de gemeente wel degelijk mogelijk is. Daarom roept het college op de terugkeer van de Formule 1 op te nemen als project in de strategisch investeringsagenda en structureel een bijdrage beschikbaar te stellen voor werkzaamheden die de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort bevorderen en, afhankelijk van uitkomsten van onderhandelingen met de organisator van de F1, met voorstellen te komen om gemeentelijke bijdragen om de terugkeer definitief mogelijk te maken."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365723/gemeente-zandvoort-bereid-geld-te-steken-in-komst-formule-1/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.