Ga naar inhoud

Liberty wil nog steeds GP van Londen", zegt Horner


dreka

Aanbevolen Berichten

Liberty wil nog steeds GP van Londen", zegt Horner

321725.jpg

Formule 1-eigenaar Liberty Media heeft het ambitieuze plan om een Grand Prix in het centrum van Londen te organiseren nog niet uit het hoofd gezet. Dat stelt Red Bull Racing-teambaas Christian Horner.

De toekomst van de Grand Prix van Groot-Brittannië is hoogst onzeker. Silverstone activeerde vorig jaar de ontsnappingsclausule in het contract, waardoor de editie van 2019 de laatste race onder de huidige voorwaarden is. Vooralsnog is er nog niet gesproken over een verlenging met betere afspraken. De kans bestaat dus dat de Britse ronde na komend jaar niet meer op de kalender staat. Volgens Red Bull F1-teambaas Christian Horner heeft Formule 1-eigenaar Liberty Media een ander plan in gedachten: een race in Londen. De burgemeester van de hoofdstad ziet dat ook wel zitten.

Tijdens een media-evenement in de fabriek in Milton Keynes zei de Brit: "Silverstone is naar mijn mening de thuisbasis van de Britse racerij. Het is een geweldig circuit, de toegangswegen zijn nu extreem goed en de hoeveelheid fans is enorm. Volgens mij is het dit jaar opnieuw uitverkocht. Het lijkt erop dat de BRDC (de eigenaar van Silverstone) en Liberty dichter tot elkaar zijn gekomen en positiever praten over engagement met de fans. Binnen Liberty is er het verlangen om een stratenrace in Londen te organiseren. In een ideale wereld zouden beide evenementen kunnen plaatsvinden: de Britse Grand Prix op Silverstone en een stratenrace in Londen. Maar de competitie voor een plekje op de kalender is extreem. Het zal lastig worden om twee Britse races te krijgen."

Op de vraag of een GP van Londen realistisch is, antwoordde hij: "Met Liberty aan het roer denk ik van wel. Kijk naar hun gesprekken met Miami. Ze zoeken naar verschillende modellen voor sleutelmarkten. Waarom niet het ene jaar een race in Londen en het andere jaar in Parijs? Je kunt geweldige locaties bedenken. Breng de Formule 1 naar de mensen, dat is ontzettend populair gebleken. De beste races op de kalender zijn stratenraces."

Met medewerking van F1-verslaggever Jonathan Noble

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365733/liberty-wil-nog-steeds-gp-van-londen-zegt-horner/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.