Ga naar inhoud

Brown: Malaise McLaren ontstaan na "jaren van instabiliteit


dreka

Aanbevolen Berichten

Brown: Malaise McLaren ontstaan na "jaren van instabiliteit"

320273.jpg

 McLaren CEO Zak Brown denkt dat de "onaanvaardbare situatie" bij het Formule 1-team is ontstaan door jaren van instabiliteit in het management.

Brown is zich er terdege van bewust dat na het vertrek van teambaas Eric Boullier en het herstructureren van het team de problemen bij de renstal nog lang niet zijn opgelost. De Amerikaan weet dat er nog veel werk voor de winkel is om het team er weer bovenop te helpen na vier teleurstellende seizoenen.

Volgens Brown liggen de frequente veranderingen in het management van het team uit Woking aan de basis voor de huidige malaise. In de voorbije jaren zijn onder andere boegbeeld Ron Dennis en teambaas Martin Whitmarsh vertrokken. Ook CEO Jost Capito was in 2016 even snel weg als hij was gekomen.

"Onze resultaten dit jaar hebben aangetoond dat we uiteraard veel te weinig bereiken gezien onze geschiedenis, het talent van ons personeel en de middelen en technologie waarover we beschikken", vertelde Brown op woensdag. "Dat is de culminatie van jaren van destabilisatie binnen het team. Als je naar de voorbije zeven of acht jaar kijkt, dan zijn er verschillende CEO's en verschillende aandeelhouders gepasseerd. We zijn er niet in geslaagd om een stabiele basis te creëren waarop we dit team terug kunnen opbouwen. Dat gaan we nu doen. We delen allemaal de pijn omdat McLaren niet zo succesvol is als we weten dat het kan zijn. We bevinden ons in een compleet onaanvaardbare situatie. Dat is voor iedereen bij McLaren erg pijnlijk."

Brown beseft dat je een olietanker als McLaren niet in een oogwenk doet keren. "De situatie is niet plotseling ontstaan en zal ook niet plotseling opgelost worden", vult hij aan. "Het team heeft een periode van stabilisatie nodig om sterke fundamenten te bouwen. We gaan niet kortzichtig op alles reageren. We zijn ons stilaan aan het verbeteren en hebben veel meer punten gescoord dan vorig jaar, maar we hebben het nog niet goed genoeg voor elkaar om veel meer te kunnen verwachten. Vandaag is een eerste stap om terug te keren naar de overwinning."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365732/brown-malaise-mclaren-ontstaan-na-jaren-van-instabiliteit/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.