Ga naar inhoud

Alonso ontkent betrokkenheid bij wisselingen McLaren


dreka

Aanbevolen Berichten

Alonso ontkent betrokkenheid bij wisselingen McLaren

321747.jpg

 Fernando Alonso ontkent alle betrokkenheid bij de veranderingen in het management van het McLaren F1 Team.

Eerder deze week maakte racedirecteur Eric Boullier bekend met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen. Tweevoudig wereldkampioen Alonso stelde in de aanloop naar de Britse Grand Prix niet op de hoogte te zijn gebracht van de ontwikkelingen. Eerder liet CEO Zak Brown juist weten dat Alonso "een van de leiders van het team is en om advies gevraagd werd over de plannen". De nieuwe rol voor zijn Indy 500-adviseur Gil de Ferran en promotie voor Andrea Stella - die op hetzelfde moment overkwam van Ferrari - bracht de geruchtenstroom op gang dat Alonso achter de schermen een belangrijke rol zou hebben gespeeld.

De Spanjaard ontkent dat stellig: "Ik ben niet geconsulteerd. Ik werd geïnformeerd over alle veranderingen en over alle nieuwe mogelijkheden, net zoals Stoffel werd geïnformeerd. Uiteraard heb ik meer ervaring met Andrea dan Zak, die hem pas een jaar kent. Hij wilde mijn mening, ook over Gil. Als Zak mensen op andere plekken neerzet, is dat omdat hij denkt dat dat het beste is. Ik vertrouw Zak 100 procent. Ik vertrouwde Eric ook 100 procent, ik vertrouw elke baas want zij hebben alle informatie. Wij besturen alleen maar de wagens."

Alonso ontkende ook dat hij al namen van potentiële nieuwe teamleden had laten vallen: "Nee, ik ken niemand, ik kan alleen rijders voorstellen. Dat zijn de enige personen die ik op het circuit spreek. Ik ga Zak geen rijders voorstellen want ik denk dat hij de twee beste coureurs ter wereld al in dienst heeft."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365757/alonso-ontkent-betrokkenheid-bij-wisselingen-mclaren/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.