Ga naar inhoud

F1 vraagt fans mee te denken over verslaggeving


dreka

Aanbevolen Berichten

F1 vraagt fans mee te denken over verslaggeving

321743.jpg

 Sportief directeur Formule 1 Ross Brawn en viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton staan achter het initiatief dat fans uitnodigt om een innovatieve wijze in te sturen om de Grands Prix te volgen.

De F1 Innovation Prize is een initiatief van de Formule 1, Tata Communications en Mercedes waarin fans uitgedaagd worden om mee te werken de kijkerservaring rond de sport te verbeteren. Dit is het vijfde jaar dat de competitie gehouden wordt, maar voor het eerst wordt 50.000 dollar beschikbaar gesteld om het winnende idee daadwerkelijk uit te voeren.

Het thema van het initiatief in 2018 is 'Mijn F1' en roept op om ideeën in te brengen die "fans dichter bij de cockpit brengen". Daarbij worden alle elementen van data beschikbaar gesteld en wordt bedacht hoe dit ingevoerd kan worden in de huidige F1-uitzendingen. De Formule 1 heeft recent geïnvesteerd in de manier waarop kijkers de verslaggeving van de Formule 1 volgen, met verbeterde graphics en post-race uitzendingen op Twitter.

Na de inzendperiode worden vijf finalisten uitgekozen en beloond met een trip naar de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar ze hun plannen presenteren aan de jury bestaande uit Brawn, Hamilton, directeur van Tata's F1-afdeling Mehul Kapadia, technisch directeur James Allison van Mercedes, Sky Sports F1-commentator Martin Brundle en F1's directeur van digitale en nieuwe media Frank Arthofer. Naast het prijzengeld krijgt de winnaar ook de mogelijkheid om het idee uit te werken in het nieuwe R&D-centrum van de Formule 1.

Brawn zei: "Tata Communications is altijd voorvechter geweest om fans de sport beter te laten ervaren. Een van de sleutelelementen van onze samenwerking is de F1 Innovation Prize, die sinds het ontstaan in 2014 uitgegroeid is tot een ongeëvenaard crowdsourcing platform voor de Formule 1. De evolutie van deze competitie heeft ons unieke plannen gebracht waar de wens van een fan meer is dan een idee op papier. Het plan wordt daadwerkelijk uitgebroed en ontwikkeld. Ikzelf en het team van het Formule 1 R&D-centrum kijken uit naar de samenwerking met de winnaar om het idee van concept naar werkelijkheid uit te werken."

Hamilton voegde toe: "Niemand kan ons beter vertellen wat de fans willen dan de fans zelf en nu geven wij ze de kans om dat te doen. Het is belangrijk om de fans bij de sport te betrekken, maar om ze zelf een dergelijke kans op een transformatie te geven is weergaloos. We betreden met deze competitie nieuw terrein en geven ze toegang tot verschillende data, sommige onderdelen daarvan zijn nog nooit buiten de pitbox of cockpit vertoond."

Met medewerking van Scott Mitchell

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365749/f1-vraagt-fans-mee-te-denken-over-verslaggeving/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.