Ga naar inhoud

Renault verbetert betrouwbaarheid turbo voor Silverstone


dreka

Aanbevolen Berichten

Renault verbetert betrouwbaarheid turbo voor Silverstone

321742.jpg

 Renault voert voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, komend weekend op Silverstone, wijzigingen door aan de turbo in de hoop de betrouwbaarheid van het power unit-element te verbeteren. Nico Hülkenberg viel zondag op de Red Bull Ring uit met een spectaculaire motorplof, na een falen van de turbo.

Daniel Ricciardo werd eerder dit seizoen in de derde vrije training voor de Grand Prix van China getroffen door een vergelijkbaar probleem. Renault plande naar aanleiding daarvan een update, maar die wordt nu pas geïntroduceerd. Voor de Grand Prix van Canada stapte Renault over op de B-spec van haar power unit, maar de turbo maakte geen deel uit van die upgrade. Wel kreeg Hülkenberg in Montreal net als de andere coureurs met een Renault-motor een verse turbo, maar dat was er dus één van dezelfde specificatie als die in Shanghai faalde bij Ricciardo.

"Het was geen nieuwe specificatie van de turbo. Het was een nieuwe motor, maar ten opzichte van de vorige spec was er niets gewijzigd aan de turbo", aldus Abiteboul tegen Motorsport.com. "We hebben echter wel een maatregel die we, zoals gepland, op Silverstone zullen doorvoeren. Hier [in Oostenrijk] was het niet beschikbaar. De turbo van Nico is zeker dood nu, maar de verbrandingsmotor en de andere elementen zouden in orde moeten zijn."

Hülkenberg krijgt op Silverstone zijn derde turbo van het seizoen. Als hij later dit jaar nog een vierde exemplaar nodig heeft, dan ontvangt hij een gridstraf. "Maar het plan was sowieso al om vier power units te gebruiken", vertelt Abiteboul. "Dit om door te kunnen gaan met de ontwikkeling en vooral voor de introductie van de C-spec. Voorlopig krijgen we geen gridstraffen, dat is nog steeds iets dat na de zomerstop zal gebeuren."

Renault introduceerde in Oostenrijk wel een nieuwe spec van de MGU-K. Hiervan maakten alleen fabrieksrijders Hülkenberg en Carlos Sainz gebruik. Red Bull Racing negeerde de nieuwe spec omdat Ricciardo en Max Verstappen anders een gridstraf zouden krijgen. McLaren gaf Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne wel een verse MGU-K, maar dat was er om logistieke redenen één van de vorige specificatie. Abiteboul: "Er waren geen problemen met de nieuwe MGU-K. Onze auto was lichter, waardoor we deze tot de limiet konden drijven. Daarnaast was het gewicht beter verdeeld. Het had dus een dubbel positief effect."

Abiteboul benadrukte tot slot nogmaals dat de 'party modus' die Renault beschikbaar maakte voor de Oostenrijkse Grand Prix niet overdreven moet worden. "Het is iets dat we zelf niet genoemd zouden hebben, als een ander dat ook niet gedaan zou hebben", doelde hij op Red Bull. "Het is maar een kleine verbetering, niet iets dat de wereld op zijn kop zet. Normaal gesproken hadden we dit niet gecommuniceerd en geen verwachtingen gecreëerd. Dat is nog een reden waarom de relatie op een gegeven stopt, want we moeten zelf de regie houden over onze communicatie." Red Bull verruilt de Renault-motor volgend jaar voor Honda-power.

Met medewerking van Adam Cooper

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365746/renault-verbetert-betrouwbaarheid-turbo-voor-silverstone/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.