Ga naar inhoud

Ricciardo gelooft niet in titel: "Gaan nog wel races winnen


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo gelooft niet in titel: "Gaan nog wel races winnen"

321772.jpg

Daniel Ricciardo beleefde in Oostenrijk een miserabel weekend. Hij viel zelf uit en zag teamgenoot Max Verstappen tijdens de thuisrace van Red Bull Racing alle eer opstrijken. Toch gaf dat hem wel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Red Bull heeft volgens hem het tempo om meer races te winnen, al is de titel dit jaar nog teveel gevraagd.

"Ik denk dat we dit jaar zeker nog weer gaan winnen, op sommige banen kan dat op eigen kracht en misschien doen zich nog een paar andere mogelijkheden voor", doelt de Australiër op buitenkansjes zoals voor hem in China en voor Verstappen in Oostenrijk. "Maar ik denk nog steeds dat we niet elk weekend de echte snelheid hebben die nodig is om uiteindelijk in zo'n positie te zijn."
'Max en ik pakken elkaar punten af'
Bovendien maakt het ontbreken van een duidelijke nummer één bij Red Bull Racing het meedoen in de titelstrijd dit jaar bepaald niet makkelijker, volgens hem. "Ik denk dat Max en ik misschien nog te veel punten bij elkaar weghalen, Lewis (Hamilton, red.) en Seb (Vettel, red.) winnen daar veel terrein." Toch beseft Ricciardo zich zeer goed dat het echte probleem vooral bij de karakteristieken van de RB14 ligt. "We moeten zorgen dat we nog iets vinden waardoor we op meer circuits vooraan mee te kunnen doen."

Gridstraf Duitsland, Mercedes kwetsbaar
Red Bull heeft vooral problemen op hogesneldheidtempels, met Monza als het meest extreme voorbeeld. Op die banen is punten scoren het devies, al is dat in 2018 ook nog bepaald niet elke race gelukt. "Als je bedenkt dat we maar in zes van de negen races zijn gefinisht, is deze achterstand in het kampioenschap nog niet eens zo slecht. Twee keer hadden we een technisch probleem, één keer een incident met Max. We moeten proberen om vaker aan de finish te komen. Doordat ik in Duitsland waarschijnlijk een gridstraf moet pakken, zijn niet alle tekenen goed. Maar ik weiger te zeggen dat het onmogelijk is."

Een wereldtitel in 2018 is in de ogen van de Aussie dus onwaarschijnlijk, maar nog niet honderd procent uit te sluiten. Dit laatste heeft vooral te maken met de toegenomen kwetsbaarheid van Mercedes. "Zij zijn niet meer zo dominant, zeker in vergelijking met de afgelopen jaren.  Ik denk nog wel steeds dat zij het moeilijkst te verslaan zijn, maar ze tonen zeker enkele tekenen van zwakte. De strategische fout van vorig week bijvoorbeeld. Dat ging in mijn ogen om een call die vrij duidelijk was."
Hobbels en DRS uitdaging op Silverstone
Silverstone is een circuit dat Red Bull op papier, met veel snelle bochten, niet geweldig ligt. Toch hoopt Ricciardo ook hier op een verrassing. Het feit dat Red Bull door de hoge downforce-niveaus de extra DRS-zone in bocht 1 kan gebruiken, zou daarbij kunnen helpen. "Dat wordt lachen. Maar het is de vraag hoeveel tijd we ermee winnen. Ik weet niet hoe groot het verschil met de anderen in de kwalificatie zal zijn, maar we gaan hier zeker geen halve seconde mee winnen."

Een tweede uitdaging op Silverstone bestaat uit het asfalt zelf. De ondergrond is erg hobbelig, waardoor kleine foutjes met bijvoorbeeld de DRS al grote gevolgen kunnen hebben Romain Grosjean kwam hier op vrijdag bijvoorbeeld hardhandig achter. "Ja, de foutmarge is zeker kleiner. Ik weet nog dat Webber ongeveer zes jaar geleden eens zijn DRS open liet, maar het circuit is in de jaren daarna zeker hobbeliger geworden. Als het te hobbelig is, laat ik anderen het op de limiet eerst maar eens proberen", sluit hij met zijn kenmerkende lach af.

Met medewerking van: Edd Straw

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365795/ricciardo-gelooft-niet-in-titel-gaan-nog-wel-races-winnen/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.