Ga naar inhoud

Hamilton boos op hobbelig Silverstone: "Slechtste werk ooit"


dreka

Aanbevolen Berichten

Hamilton boos op hobbelig Silverstone: "Slechtste werk ooit"

321780.jpg

 Lewis Hamilton heeft zich uitermate kritisch uitgelaten over zijn thuiscircuit Silverstone. Hij noemt het circuit 'hobbeliger dan de Nordschleife' en zegt dat de mensen die de werkzaamheden hebben uitgevoerd 'het slechtste werk ooit hebben geleverd.'

Silverstone heeft vorig jaar maatregelen genomen, met onder meer nieuw asfalt, om het hobbelige karakter van het circuit tegen te gaan. Dit leverde vooral voor MotoGP-coureurs grote problemen op. Volgens Hamilton is het dit jaar echter niet bepaald beter geworden. Het mag dan weliswaar het snelste circuit zijn dat hij ooit heeft meegemaakt, hij noemt de investering voor de herstelwerkzaamheden "weggegooid geld, dat veel beter op een andere manier kon worden besteed."
Slechter dan de Nordschleife
"De mensen die zijn aangenomen om dit werk uit te voeren, hebben het slechtste werk ooit geleverd. Het is het meest hobbelige circuit dat ik ooit heb meegemaakt", foetert Hamilton na de trainingen op zijn thuisbaan. "Het is hobbeliger dan de Nordschleife en dat circuit is honderd jaar oud. De oogballen trillen bijna uit je gezicht", gaat de viervoudig wereldkampioen vervolgens nog maar een stap verder.

De veranderingen aan het circuit zijn uitgevoerd door Aggregate Industries, een bedrijf dat de afgelopen 21 jaar al betrokken is bij herstelwerkzaamheden op Silverstone. "Ze moeten echt betere mensen aannemen. Ik snap echt niet dat je het zo slecht kunt doen met het opnieuw asfalteren van de baan", levert Hamilton felle kritiek op dat bedrijf.

Het circuit reageert teleurgesteld op de kritiek en laat weten dat het een 'enorme onderneming en investering' was. "Dit is natuurlijk niet wat we na de eerste dag willen horen, zeker niet van onze eigen ster", reageert Stuart Pringle namens het circuit in gesprek met Motorsport.com. "Maar we nemen de feedback mee. De asfaltmix is in principe hypermodern. Het is ook neergelegd met slechts een hele kleine hoogtemarge (van 3 millimeter, red.). Er zijn niet veel bedrijven die dat kunnen. Dat is ook exact de reden dat we voor Aggregate hebben gekozen", verdedigt hij de gemaakte keuzes.

Het goede nieuws is dat het circuit wel sneller is geworden en dat coureurs over de hele linie meer grip ervaren. "Het is inderdaad fantastisch om te horen dat het sneller is en dat er meer grip is, dat was ook ons doel. Verder nemen we natuurlijk alle opmerkingen mee. Het is sowieso interessant om te zien wat we leren van onze eerste Grand Prix met deze nieuwe ondergrond, zeker in deze extreme temperaturen. Het is allemaal deel van het leerproces. Wij willen dat volledig begrijpen. We geven namelijk geen enorme hoeveelheid geld uit om halfbakken werk te leveren."

Met medewerking van: Scott Mitchell

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365811/hamilton-boos-op-hobbelig-silverstone-slechtste-werk-ooit/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.