Ga naar inhoud

Ricciardo verwacht nog voor zomerstop te verlengen


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo verwacht nog voor zomerstop te verlengen

321773.jpg

Daniel Ricciardo heeft dit jaar al met twee overwinningen van zich doen spreken op het asfalt, maar even zo vaak wist hij naast de baan de schijnwerpers op zich gericht. Zijn toekomst houdt de gemoederen flink bezig. Er lijkt nu echter schot in de zaak te komen: nog voor de zomerstop hoopt Ricciardo een nieuw contract te tekenen.

Dit contract moet hem langer aan zijn huidige werkgever Red Bull Racing binden. Het Oostenrijkse team wist Max Verstappen eind vorig jaar al tot en met 2020 vast te leggen, maar de onderhandelingen met Ricciardo namen beduidend meer tijd in beslag. De zevenvoudig Grand Prix-winnaar werd zelfs veelvuldig aan Ferrari of Mercedes gelinkt, maar zijn toekomst lijkt uiteindelijk toch 'gewoon' bij Red Bull te liggen.

"Ik heb nog niets getekend, maar het komt. Het komt, het komt", maant Ricciardo de aanwezige pers op Silverstone tot rust. "Het is alleen nog niet met pen en papier vastgelegd. Maar ik geloof dat we het nog voor de zomerstop in augustus helemaal rond hebben. Ik denk dus dat jullie niet meer al te lang hoeven wachten. Het gaat alleen nog om het vastleggen."

Over de duur van het mogelijk nieuwe contract laat Ricciardo nog niets los, maar het is sowieso duidelijk dat hij bij een nieuwe verbintenis volgend jaar met Honda als motorleverancier te maken krijgt. Waar Ricciardo eerder nog niet helemaal overtuigd leek van die combinatie, zegt hij inmiddels honderd procent achter de keuze te staan. "Ik heb meerdere keren met het team gesproken en zij hebben mij de achterliggende redenen verteld."

Het bleek genoeg om Ricciardo te overtuigen van de potentie achter de combinatie Red Bull-Honda. "Het belangrijkste was voor mij om de waaromvraag beantwoord te krijgen. Het mag niet zo zijn dat de keuze enkel op basis van emotie is gemaakt, zo van 'het gaat shit met Renault, laten we eens iets anders proberen'. Maar ze hebben hun huiswerk duidelijk goed gedaan en denken echt dat dit de juiste keuze is, het is dus niet puur op basis van emotie."
Kwalificatievoorval opgelost
De uitleg van Red Bull bleek genoeg om het vertrouwen van Ricciardo te winnen. Zijn ambitie is torenhoog, al praat Ricciardo nog niet over wereldtitels. Dit lopende seizoen acht hij de kans in ieder geval klein: allereerst doordat de RB14 niet op alle circuits even goed is, ten tweede doordat Verstappen en Ricciardo elkaar punten afhandig maken door vrij te mogen vechten. Een gezonde maar soms gespannen dynamiek tussen de teamgenoten. Zo had de Australische coureur in Oostenrijk nog het gevoel dat Verstappen hem in de kwalificatie had kunnen helpen, middels een slipstream.

Met een nieuwe kwalificatie in Engeland op komst,  is dat probleem echter volledig uit de lucht. "We hebben daar nog een bijeenkomst over gehad. Daarin werd eigenlijk alles duidelijk. Als zoiets nog een keert gebeurt, draaien we de volgorde zeker om. Maar ik had het in Oostenrijk van tevoren niet duidelijk aangegeven en nam aan dat het wel goed zou komen. Het was een misverstand, een vorm van miscommunicatie. Maar alles is inmiddels duidelijk geworden, dus nu het is goed."

Met medewerking van Edd Straw

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365796/ricciardo-verwacht-nog-voor-zomerstop-te-verlengen/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.