Ga naar inhoud

Verstappen: "Denk dat het een brake-by-wire-probleem was


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen: "Denk dat het een brake-by-wire-probleem was

321799.jpg

 Max Verstappen vermoedt dat een brake-by-wire-probleem ervoor heeft gezorgd dat hij zondag is uitgevallen in de Britse Grand Prix. De Nederlander was in de slotfase van de race op Silverstone met Kimi Raikkonen aan het vechten om de vierde plaats toen het misging.

Verstappen begon als vijfde aan de wedstrijd en lag na een paar bochten derde als gevolg van een botsing tussen Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen. "Gelukkig niets geraakt en daarna heb ik gewoon goed weer de snelheid op kunnen pakken", blikte Verstappen bij Ziggo Sport terug op de mêlée in de derde bocht." Hierna volgde er echter al snel een voorbode dat er iets niet goed was bij de RB14 van Verstappen. "Na de eerste ronde trapte ik op de rem bij Bocht 3 en viel die helemaal door de rem heen. Ik kreeg toen al een waarschuwing dat er een brake-by-wire-probleem was. Maar daarna deed hij het weer, wat heel raar was, want normaal gesproken is het dan meteen klaar."

De derde plaats bleek hierna niet houdbaar als gevolg van een tekort aan vermogen, waarover Verstappen op zaterdag zei dat dit tussen de 70 en 80 pk bedraagt. "Ik heb de hele race banden moeten managen, maar we waren toch superlangzaam op het rechte stuk. Dat was gewoon echt een drama", aldus de Red Bull-rijder gepikeerd. "Ik probeerde een eenstopper te doen, maar gelukkig kwam er een safety car, want dat was hem niet geworden. Na de eerste safety car had ik een actie bij Kimi, die op zich wel mooi was, maar het is gewoon enorm frustrerend dat wij zoveel tekort komen op het rechte stuk. Daar baal je wel van. Het is op het rechte stuk net alsof je in een andere klasse rijdt."

Verstappen klaagde tijdens de race ook over 'clipping'. "We zijn enorm langzaam en daarnaast hadden we ook te maken met 'clipping', dus dat die eerder afbreekt qua energie. We probeerden dit nog aan te passen, maar het mocht niet baten. Daarna remde ik aan voor Bocht 16 en viel het hele rempedaal weg. Toen blokkeerden de achterwielen en spinde ik van de baan. Ik wilde hierna wegrijden, maar de auto bleef in de eerste versnelling zitten. Ik denk dat het uiteindelijk een probleem met de brake-by-wire is geweest, dus niet iets met de versnellingsbak zelf."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365842/verstappen-denk-dat-het-een-brake-by-wire-probleem-was/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.