Ga naar inhoud

Gasly kritisch op "waardeloze" straf na duel met Perez


dreka

Aanbevolen Berichten

Gasly kritisch op "waardeloze" straf na duel met Perez

321817.jpg

 De beslissing van de FIA-stewards om de tiende plaats van Pierre Gasly aan Formule 1-rivaal Sergio Perez te geven, is niet in goede aarde gevallen bij de Fransman. Hij noemde de beslissing van de jury "helemaal waardeloos".

Gasly vocht in de slotfase van de Britse Grand Prix met Perez om de tiende plaats maar de wedstrijdleiding stelde een onderzoek in nadat het duo elkaar raakte toen de Toro Rosso-rijder zijn concurrent inhaalde. Gasly kreeg na onderzoek een tijdstraf van vijf seconden waardoor Perez op de tiende plaats terechtkwam en hijzelf terugviel naar P13. Daarnaast kreeg Gasly twee strafpunten op zijn licentie.

Gasly had geen goed woord over voor de wedstrijdleiding en riep op om consistenter te bestraffen nadat er geen straffen uitgedeeld werden bij een aantal vergelijkbare acties. "Het is waardeloos, helemaal waardeloos", zei Gasly in gesprek met Motorsport.com. "Dit is racen en het contact was eerlijk gezegd heel minimaal. Dat gebeurt nu eenmaal. We hebben een auto van twee meter breed op een circuit dat twaalf meter breed is, op een bepaald moment heb je weleens contact. Dit was duidelijk geen zware tik. Wat mij betreft was het geen straf waard. Als je kijkt naar de situaties in deze race, tussen Magnussen en Grosjean: geen straf, Sainz en Grosjean die in de muur eindigden: geen straf. En voor iets zoals dit, vijf seconden straf en twee strafpunten. Het is belachelijk. Ze moeten er iets aan doen. Het is niet acceptabel om op dit hoge niveau zo te oordelen. Als ze dit niet voor andere incidenten uitdelen, zou ik ook niet bestraft moeten worden."

Voor Gasly was het geen verrassing dat Perez stevige kritiek had bij het bezoekje aan de stewards. "Hij eindigde natuurlijk op de elfde plaats en probeerde mij daarvan de schuld te geven. Ik heb hem gezegd dat ik genoot van het gevecht, het was close racen. We blijven uiteindelijk coureurs, we zouden moeten pushen. Dit soort straffen zorgen ervoor dat we niet meer kunnen racen, dat is erg jammer. Rijders worden gedwongen om niet langer risico's te nemen en saaie races te rijden. Het is dan alleen maar mogelijk om op rechte stukken in te halen met DRS, dat is helemaal niets."

Vooral het verlies van de punten was frustrerend voor Gasly, hij zou graag zien dat het team protest zou aantekenen tegen de beslissing. "Het gaat om een punt en die is heel waardevol als we niet continu in de punten rijden. Ik ga mijn team pushen en misschien tekenen we protest aan."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365864/gasly-kritisch-op-waardeloze-straf-na-duel-met-perez/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.