Ga naar inhoud

Red Bull: ‘Silverstone laat zien waarom we voor Honda kiezen


dreka

Aanbevolen Berichten

Red Bull: ‘Silverstone laat zien waarom we voor Honda kiezen’

AP-1W7E4TVJD1W11_news.jpg

(c) Red Bull Racing

Christian Horner heeft na afloop van de Britse Grand Prix flink uitgehaald naar motorleverancier Renault. Volgens de Red Bull-teambaas verloren Max Verstappen en Daniel Ricciardo op het rechte stuk zoveel snelheid dat zij kansloos waren ten opzichte van de Mercedes- en Ferrari-coureurs.

“Zelfs met DRS konden we op het rechte stuk de Mercedessen en Ferrari’s niet bijhouden”, zegt Horner tegen Sky Sports. “Onze zwakte werd op het rechte stuk enorm blootgelegd. De data lieten zien dat we tijdens de kwalificatie in iedere bocht sneller waren dan polesitter Vettel, maar dat we heel veel moesten inleveren op de rechte stukken.”

Red Bull maakte vorige maand bekend in zee te gaan met motorleverancier Honda, dat dit seizoen krachtbronnen levert aan dochterteam Toro Rosso. “Renault en Honda doen op dit moment weinig voor elkaar onder, maar het gaat om het potentieel. Dit weekend was heel zwaar voor Renault. Je kan je niet verschuilen achter de data die we hebben gezien. Er moet bij ons flink wat worden goedgemaakt en hopelijk kunnen we dat met Honda in de toekomst gaan doen.”
Juiste tijd

Volgens Horner is dit de juiste tijd om te switchen naar een nieuwe leverancier. “We zijn jaar in jaar uit hetzelfde aan het doen. We zien bij Honda duidelijke vooruitgang. Het voelt als de juiste tijd in onze evolutie om een andere route te gaan bewandelen.”

Ricciardo kwam in Silverstone als vijfde over de finish. Verstappen, die na afloop van de race ook al had utigehaald naar Renault, viel uit met remproblemen.

Bron https://www.grandprixradio.nl/2018/07/08/red-bull-silverstone-laat-zien-waarom-we-voor-honda-kiezen/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.