Ga naar inhoud

Heeft het vertrek van Red Bull invloed op Renault


dreka

Aanbevolen Berichten

Heeft het vertrek van Red Bull invloed op Renault?

321851.jpg

 Renault heeft grote ambities in de Formule 1: het team wil in de komende jaren mee gaan doen om overwinningen en uiteindelijk de wereldtitel. Het merk verliest volgend jaar Red Bull Racing als belangrijkste klant. Gaat het vertrek van het Oostenrijkse team impact hebben op Renault?

Red Bull maakte vorige maand bekend na een samenwerking van twaalf jaar te vertrekken bij motorleverancier Renault. Het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo gaat in zee met Honda, de Japanse fabrikant die dit seizoen al samenwerkt met juniorteam Toro Rosso. Het budget van Renault daalt daardoor volgend seizoen met zo'n 30 miljoen euro. "Het gaat niets veranderen", zei Renault-man Remi Taffin, verantwoordelijk voor de motorafdeling, desgevraagd. "Op zowel technisch als financieel gebied maakt het niet uit, het zal ook geen invloed hebben op de ontwikkeling."

Ook wat betreft data heeft Renault volgend seizoen maar vier wagens waar het van kan leren, in tegenstelling tot de zes van dit seizoen. Ook wat dat betreft verwacht Taffin geen grote veranderingen, hoewel zijn team door het vertrek van Red Bull niet langer met verschillende soorten brandstoffen hoeft te experimenteren. Hij vervolgde: "We gaat wat data verliezen. Red Bull fungeert nu als meetlat, maar we hebben nog altijd vier auto's. We moeten de motoren veel gaan ontwikkelen op onze testbanken. Bovendien moeten we Red Bull dit seizoen nog van motoren voorzien. Er gaat niets veranderen."

De capaciteit die vrijkomt in 2019 wordt vooral gebruikt om het eigen fabrieksteam en 'klant' McLaren van motoren te voorzien, maar deels wordt ook alvast gekeken naar 2021. "Het vertrek van Red Bull geeft ons meer tijd om te investeren in de huidige motor. Overgebleven middelen kunnen we inzetten om te beginnen met de ontwikkeling van de krachtbron voor 2021. We zijn reeds met werk begonnen voor dat seizoen, maar we blijven ook pushen voor 2019, dan willen we goed presteren."

Ondanks dat het huwelijk tussen Renault en Red Bull in de afgelopen jaren niet gelukkig was, kijkt Taffin met veel trots terug op de periode. "We hebben er veel genoegdoening uitgehaald. Ik heb jaren met ze gewerkt wat betreft de motoren en dat vergeten we nooit. Daar hebben we van genoten."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365916/heeft-het-vertrek-van-red-bull-invloed-op-renault/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.