Ga naar inhoud

Williams kan 'catastrofale' probleem met achtervleugel oplossen


dreka

Aanbevolen Berichten

Williams kan 'catastrofale' probleem met achtervleugel oplossen

321853.jpg

 Het Williams F1-team is zeker dat het een oplossing gaat vinden voor het "catastrofale" probleem met de nieuwe achtervleugel dat zich voordeed op Silverstone.

De beide Williams-coureurs schoten in de kwalificatie van de baan nadat er een probleem was met de achtervleugel. Dit werd veroorzaakt doordat de achtervleugel niet goed samenwerkte met de vloer van de wagen. Daardoor maakte de auto onverwachte bewegingen bij het sluiten van het DRS-systeem. De beide wagens kregen na de kwalificatie een nieuwe achtervleugel waardoor Lance Stroll en Sergey Sirotkin vanuit de pits moesten starten. De nieuwe versie wordt geëvalueerd om tot een oplossing te komen. Technisch directeur Paddy Lowe beschreef het probleem als "onregelmatig, maar redelijk catastrofaal". Hij verklaarde: "In die situatie verlies je zo extreem veel downforce dat het niet veilig is. Natuurlijk hebben we overwogen om zonder DRS te racen, maar dat is niet de manier om te rijden."

Gevraagd of het team de achtervleugel in de toekomst weer in durft te zetten, voegde Lowe toe: "Ja, ik weet zeker dat we een oplossing kunnen vinden, maar we moeten zorgen dat we het probleem begrijpen. Ik denk niet dat er fundamenteel niet iets verkeerd is met deze achtervleugel. Er is iets fout gegaan in de manier waarop alles gecombineerd is, het is een combinatie van zaken dat dit vreemde fenomeen veroorzaakt. We hebben op dit moment nog geen antwoorden, maar gaan het evalueren."

Voor Lowe was het een nieuwe ervaring "die ik hopelijk nooit weer hoef te mee te maken" dat de beide auto's vanuit de pitstraat moesten starten. De nieuwe achtervleugel was onderdeel van het project om de matige vorm van Williams sinds het begin van dit seizoen te herstellen. De problemen met de achtervleugel vormen geen gevaar voor de andere ontwikkelingen en Lowe benadrukte dat het juist een beeld zou vormen over wat er verbeterd moet worden. "De correlatie is een project dat nooit stopt", voegde hij toe. "De reden dat je teams altijd met wasrekken ziet rijden, is dat er constant gewerkt wordt om de correlatie tussen de zaken uit de fabriek en de auto's op het circuit te verbeteren. Je kunt dingen leren die relevant zijn voor volgend jaar."

Volgens Lowe moet de achtervleugel profijt opleveren op circuits zoals Hongarije en Singapore, maar dat het ook verbetering opleverde op circuits zoals Silverstone. Hij beloofde meer updates te brengen in Duitsland en Hongarije, maar wilde geen details prijsgeven over de ontwikkelingen.

Met medewerking van Scott Mitchell

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/365919/williams-kan-catastrofale-probleem-met-achtervleugel-oplossen/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.